PC'nize Conficker virüsü bulaştı mı, bulaşmadı mı? Bu basit test ile cevabı 1 saniyede öğrenin...
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/En-b ... 1-saniye_11992.html
Resimlerle: Sahte güvenlik yazılımlarına dikkat!
1 Nisan'da aktive olması beklenen Conficker virüsünde hala hiçbir hareket olmadı. Kamuoyunda virüsün zararsız olduğu izlenimi yaygınlaşırken güvenlik firmaları ve bilim adamları hala tetikte bekliyor. Kodları içerisinde 1 Nisan tarihinin geçmesinin bir şaka veya aldatma taktiği olduğundan şüphelenen bu firmalar, henüz tehlikenin geçmediğini ve ancak Conficker virüsü etkisi altında olan milyonlarca bilgisayarın temizlenmesi ile tehlikenin geçmiş olarak kabul edilebileceğini söylüyorlar. Bu virüsten etkilenen bilgisayarların temizlenmesi ise yine kullanıcılara düşüyor.
Şu anda sisteminizde Conficker virüsü bulunup bulunmadığını tespit etmek için uzmanların önerdikleri ek çok farklı yöntem var ama bunların çoğu oldukça zahmetli yöntemler. Çok daha basit bir sistem ile sizler de kendi bilgisayarınızı test edebilirsiniz. Genellikle virüsler kendilerini korumak amacıyla bilgisayarın antivirüs veya güvenlik firmalarının web sitelerine bağlanmalarını engelliyorlar. Conficker virüsünün bağlanmayı engellediği sitelerden çağırılan bazı resimleri bir araya getiren "Conficker Eye Chart" adlı bir test sayfası, bu resimlerin hangilerinin görüntülendiğine bakarak bilgisayarınızın tehlikede olup olmadığını anında tespit etmenizi sağlıyor. Ancak maalesef bu sistem web trafiği için Proxy server kullanılan bilgisayarlarda işe yaramıyor.
Bu adresten ziyaret edebileceğiniz test sayfasında yer alan resimlerden üst satırdakilerin hiçbiri ya da bir kısmı görüntülenemiyor, fakat alt satırdakiler düzgün görünüyorsa sisteminizde Conficker olma ihtimali oldukça yüksek... Ama unutmayın; bu test sadece ihtimali vermektedir, internet bağlantınızdaki sorunlar ya da proxy kullanımı nedeniyle hatalı sonuçlar alma ihtimaliniz de var...
Tüm konu: En basit virüs testi: Sadece 1 saniye...
Resimlerle: Sahte güvenlik yazılımlarına dikkat!
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Conficker virüsünün tehlikeli olduğundan hala endişeleniyor musunuz?