arkadaşlar ben gmail kullanıyordum ancak chip dergisinin bu ayki sayısını okuduktan sonra internetten de birkaç araştırma yaptım.google mail hizmetiyle sizin bilgilerinizi kullanmamayı şart koşmuyor.bilgilerinizden faydalanıyor.artık gmaile güvenmiyorum.hangisini kullanmalıyım?bileniniz var mı?kapasite önemli değil.
en güvenli e-mail hizmetini kim veriyor
Kullandığın bütün mail şirketleri senin maillerini görebiliyor zaten.Kullanıcı sözleşmelerine bak..
görmekten değil faydalanmaktan bahsediyorum.örneğin gmail hesabınla google'a giriş yaptığında senin arattığın ve girdiğin siteleri kayıt edip bunu kendi faydası için kullanıyor.
yani google sizinle ilgili bir veritabanı oluşturuyor kendi bünyesinde.araştırdıklarımdan elde ettiğim sonuç bu.
sen bence gmaili kullanmaya devam et en iilerinden birisi o.. arkadasında dediği gibi şirketler zaten görebiliyor mailleri
mail görmekten bahsetmediğimi yukarıda açıkladım.
arkadaşım senın bahsettıgnı aslında bırcok arama motoru yapıyor.MSN'de YAHOO'da yapıyor. anlıcan herturlu ızlenıyorsun. Bunu şöyle engelleyebılırsın. Tor yuklersın veya www.anonysmouse.com adresinden bağlanırsın senı ızleyemezler. Reklam ıcın senın profili cıkarıyor Google hepsı bu.
madem öyle neden chip dergisi bu ayki google kitapçığında google hakkında uyarıda bulunuyor?bunu en çok yapanın google olduğunu söylüyor
Ya sen bırak chip kitapçığını.Chipte bilgisayarı hızlandırmak için 2gb ram öneriyor(sanki biz ram alıp hızlandırmayı bilmiyoz)
Kullandığın bütün servisler mesela microsoft msnde yazdıklarını istediği an görebilir veya senin aleyhine delil olarak kullanabilir.Arama motorları mail servisleri hepsi seni ormalde izliyor.İzliyor ama ne için izliyor kendini geliştirmek ve istatistiki amaçlı gizliyor.Googlea güvenebilirsin.Hem güvenmesen nolucak google yaptığın aramaları alıp birilerine satmıyoki.