automateit : otomatik işler yapmak istiyorsanız, mesela 10 dakikada bir wifi aç şu ağa bağlanırsan kapatma, bağlantı gidince kapat, ya da bluetooth ile arabaya bağlanırsan wifi'ı kapat gibi. ( veri ile oynayamıyor root yok ise)
macrodroid: yukarda açıkladığım programın bana göre biraz daha iyisi, daha detaylı otomatik işlevler tanımlayabiliyorsunuz. daha iyi bir arayüzü var, anlaşılması kolay
personel notes anroid lost : telefon kaybolursa ya da unutulursa www.androidlost.com adresinden bağlantı kurulup anında ön-arka kameradan fotoğraf, ortam dinlemesi, telefondaki verilerin silinmesi, konumu, istenilen metni konuşması ( ı am lost pick me up gibi) işlerde kullanılabiliyor. telefonda olmasında yarar var. hatta şarj %15 kaldığında konumunu mail at özelliği var ki şarjı bitmeden haber yolluyor son konumuna.
android cihaz yöneticisi: üsttekinin aynısının biraz yetkisizi, ama google üretimi,
outlook : senkronizasyon şarjı bitirdiği için kapalı tutanlardan mısınız? senktronizasyon kapalı olduğunda maillerinizin telefona ulaşmadığından mı şikayetçisiniz? o zaman tam size göre, hem şarj yemiyor, hem de senktronizasyon bağımsız olarak mailleri alıyor.
fotoğraflar : google ın "fotoğraf galerisi" uygulaması, buluta upload edebiliyorsunuz tüm fotoları, eğer sıkıştırma modu seçerseniz sınırsız yükleme hakkı veriyor, tüm fotoğrafları inceliyor ve size arama yapma şansı veriyor, mesela "bira" diye arıyorsunuz biralar geliyor ( arayamayonez ketçap barbekü sosu da kaçabilir), kedi yazıyorsunuz kediler, köpek yazıyorsunuz köpekler geliyor. ayrıca fotoğraflar yüklendikçe,"abi al burda panaroma çekmişsin birleştirdim buyur", "oo bu tarihte romaya bu tarihte berline gitmişsin fotolardan çaktım bunlardan gezi albümü oluşturdum bak bakalım güzel mi?" ya da "videoları birleştirdim bi bak belki beğenirsin" dediği oluyor. bazen bu beni korkutmuyor değil ama yine de tavsiye ederim, 750gb lık harddiski komple yedekledim gizli sınırı var diyenler var ama bu kadardan fazlası da sınır olsun zaten.
camscanner : fotoğraf çekerek defter, kitap, tahta taramanıza bunları geliştirip pdf yapmanıza olanak sağlıyor, edu.tr li adresiniz var ise ömür boyu ücretsiz premium veriyor, 200mb civarı da temizinden alanınız oluyordu galiba. tavsiye ederim sürekli belge fotoğrafı çekyiorsanız ya da öğrenciyseniz. kağıdı direk gerip tarama ile aynı konuma getiriyor, kontrast ile bir de güzel okunabilir hale getiriyor.
opera max : telefonda vpn gibi birşey, veri tasarrufu sağlıyor dosyaları arada sıkıştırarak, genelde görselleri sıkıştırıyor, ayrıca imgur e felan girebiliyorsunuz bu sayede.
mx video player: bilindik bir program her türlü video dosyasına her türlü alt yazıyı ekleyip senktronize edebildiğiniz bir program. format sıkıntısı yok.
smart launcher : bunu ben buradan duydum, aile olsun arkadaşlar olsun bir çok kişi benden görüp kullanmaya başladı, cidden samsungun gereksiz yavaşlığı hissedilmeyen bir launcher. ana ekrana bir dial ekliyorsunuz o dial e kısa yollar atıyorsunuz, bir kere tıklayınca şunu aç bir kere tıklayınca bunu aç gibi. hatta dosya oluşturup istediğiniz programları da dizebiliyorsunuz, hatta ekranda ortasından tutup yukarı sürükleyince şu program aşağı sürükleyince bu program sağa sola ayrı programlar atayabiliyorsunuz, programları da kendisi ilgisine göre sıralıyor grupluyor. premium almanızı tavsiye ederim beğenirseniz. boşuna menüde gezinmiyorum. gözüm kapalıyken bile istediğim programı açabiliyorum bu sayede.
es file explorer: buradan görmüştüm galiba, file explorer adından anlaşılacağı gibi, benim hoşuma gitti,gerektiğinde dosya taşıması gerekli yere yapıştırması için ideal, hafıza kartından telefona dosya taşımak için de ideal, lazım olabiliyor.
snapseed : en kaliteli fotoğraf işleme yazılımı budur, google'ın zamanında nikcolor firmasından satın aldığı uygulama yanılmıyorsam, baya üstün halde diğerlerine göre. dramatik efekti direk istanbul sokak fotoğrafçılarının olmaz ise olmazlarından. ince ayar, kesinlik ayarı, çok detaylı tilt-shift efekti, bölgesel efekt, kalem ile boyama özellikleri ile bir numara, çoğu zaman photoshop açtırmıyor bana.
musixmatch: bunu kesin yazmışlardır ama ben yine yazayım zararı olmaz, dinlediğiniz şarkının sözlerini size söylüyor, ister ayarlıyorsunuz her şarkıda, ister uygulama açıkken, isterseniz align ediyor saniyesine göre.
power amp : en hızlı ve en iyi müzikçalar olduğun düşünüyorum, bluetooth ile arabadan kontrol ediyorsanız da en hızlısı bu. samsungun kendisi, deezer, spotify, hepsi çok yavaş kalıyor buna göre. bir ara paralısı 60 kuruşa düşmüştü enpara ile almıştım 30 kuruşa. link
skyscanner: bilen bilir bilmeyen de belki buradan görür, ucuz uçak bileti arama programıdır kendisi. benim bulduğum en iyisi budur. gerçi dediğim gibi çoğu kişi biliyordur diye umuyorum.
gsam battery monitor: pili ne kullanıyor tarzı bir program ben memnun kaldım ne kullandığını gösteriyor ben de zamanın ötesine gönderiyorum o pili kullananı.
avrupayı gezmek isteyen gezgin kardeşlerime önerim rail planner yalnız güncel olması gerek yoksa ortada kalırsınız, tamamen offline çalışıyor. 4-5 ayda bir sezona göre yeniliyorlar. uygulamayı.
meteoearth detaylı bir hava durumu, ışık haritası, bulut haritası, yağmur haritası uygulaması, baya başarılı bence. güzel animasyonlar ile bulutların yönünü gösteriyor, ilginiz varsa ne zaman kar yağacağınıanlayabilir önleminizi alabilirsiniz, mesela balkanlardan bir hava dalgası geliyor şu an.
ıpcam- ıvideon : eski telefonu ya da tableti ip camera olarak kullanmaca programı, ayrıca buluta da yüklüyor, eski adı ipcam idi galiba. tüm ip cameralar ile direk olarak çalışıyor ayrıca sadece telefon da değil.
offline harita olarak ise şunları tavsiye ederim.
normal harita için here maps direk sokak numarasına kadar götürebiliyor, navigasyonu tutarlı. haritaları güncel. tamamen offline çalışabiliyor.
harita ile detaylı ölçüm ve inceleme yapacaksanız : osmand map
turistlik yapacaksanız öncelikle city maps 2 go
ve şu elemanların turistik offline şehir haritası programlarının detayı yerinde, zaten almanlar.
ha bir de basetmemişim editi:
bir de facebook, whatsapp, shazam, instagram isminde ilginç programlar buldum ama onları siz biliyorsunuzdur herhalde.