İnternette sörf yaparken izinizi belli etmemenizi sağlayacak araçlar: Hangileri iyi, hangileri kötü?
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/en-i ... -altinda_16848.html
Resimlerle: Facebook'ta gizlilik rehberi
Dedektif alarmı! Hackerler, firmalar ve bazı otoriteler tam olarak nerede sörf yaptığınızı bilmek istiyor. Önereceğimiz ipuçları ve araçlarla güvenli bir şekilde e-posta gönderip alabilir ve dosyalarınızı koruyabilirsiniz.
Kasksız motosiklet sürer misiniz? Fakat birçok insan hala koruma yazılımı olmadan internete girebiliyor. Orada hayatınız söz konusu değil; fakat mahremiyetinizin önemli olmadığını da söyleyemezsiniz. İnternette korumasız sörf yapan, dosyalarını ve önemli bilgilerini hackerlere, farklı otoritelere, reklam firmalarına ve diğer casuslara gümüş tepside sunar. IP adresi, çerezler ve tarayıcı ayarları aracılığıyla bir kullanıcının neleri sevip sevmediği kolayca anlaşılabilir. Halbuki herkes anonimleştirme yazılımlarıyla kendini savunabilir.
Güncel anonimleştirme araçlarının sizi tam anlamıyla koruyup korumadığını karşılaştırmalı testimiz gösteriyor. Kullanılan teknolojiler farklı olsa da tüm anonimleştirme araçlarının ortak bir noktası var: Tanınmadan sörf yapmak isteyenlerin anonim bir IP adresine ihtiyacı var. Kullanıcı bunu elde etmek için şu üç farklı yöntemden faydalanabilir: VPN (sanal özel ağ), Onion Routing ve Mix Cascades.
Tüm konu: En iyi anonimleştirme araçları mercek altında
Resimlerle: Facebook'ta gizlilik rehberi
- VPN böyle çalışıyor
- Onion Routing bu şekilde çalışıyor
- Test: Birkaç tıklama ile görünmez olun
- Dikkat: Bu bilgiler açığa çıkıyor
- Yüksek hız: Stabil bağlantı
- Kullanım: Cesurca donatılmış
- Atölye: E-postaları şifreleme ve gönderme
- Detaylı Değerlendirme Tablosu
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: İnternette mahremiyetinize ne kadar dikkat ediyorsunuz? Bu iş için ek araçlar kullanıyor musunuz?