Arkadaşlar uzun uğraşlarım ve gözlemlerim sonucunda edindiğim tecrübeyi sizinle paylaşmak istiyorum.Öncelikle bu benim şahsi çözümümdür ve tabiki yoruma açıktır.
Buradan bilgisayarı çok ısınan ama maddi olanaklardan dolayı soğutma sistemi kuramayan arkadaşlara önerimdir.En az maliyetli çözümün bu olduğunu düşünüyorum.
Önceden bilgisayarımın ekran kartı,işlemci vs. bölümleri oldukça ısınıyordu.Bu yöntemimle ısıları yarıya düşürdüm.
ESKİ ISILARIM YENİ ISILARIM
İşlemci:50+ seviyelerde idi. 25-35 arası
Ekran kartı:60+ " ". 35 derece
Köprüler:45+ " " . 25 derece
Anakart:50+ 30 derece
*NOT:BOŞTAKİ SİSTEM ISILARIDIR.
Zaten bu değerlerden sonra yükteki ısılarda az çok belli olur.Ayrıca sistemim O/C'ludur.Orjinal hali daha düşük ısıda.
Arkadaşlar yapmamız gereken ise sadece 2 tane 12 lik fan almak.Birini işlemcinin yanına diğerini ekran kartının karşısına yerleştirince sorun çözülüyor.Ben fanları elektronik marketinden aldım tanesi 10 lira 2 tane.Sorun çözüme ulaştı.Ayrıca stok fan yerine 8 lik fan taktım daha iyi oldu.
Bir diğer tavsiyem ise kabloları düzenlemek.Yarım saatte bu işi hallederek kasa içi sirkülasyonu sağlayarak daha az ısınma oluşur.Ben izolasyon yaparken İzole Bant kullandım.PSU dan gelen kablolar içinse yine kendi çözümüm olarak çamaşır veya bulaşık makinlarının pis su boruları vardır.Onlardan gittim aldım nalburdan yaklaşık 27 cm kadar içine yerleştirdim sorun halloldu.Dışarıda kalan kablolarıda izole bantla izole ettim.Herşey OKEY oldu.
MALİYET
2 TANE 12'LİK FAN:10X2=20 LİRA
İZOLE BANT:2 TANE:2X50KR=1 LİRA
TOPLAM:21 LİRA
Arkadaşlar Yorumlara Açığım.