Merhabalar,
Bilgisayar toplama işinden az çok anlarım ama profesyonel değilim. Daha önceden bir kaç tane toplayıp fikir aldım ve bazı parçaları değiştirdim. Bunların sonucunda aşağıda vermiş olduğum PC'yi toplamaya karar verdim. Ancak aklıma takılan bir kaç soru var. Ve sorularım dışında da önerilerinizi bekliyorum...
KASA:----------- DARK EVO II
PSU:------------ Corsair Tx Serisi Versiyon2 (cmpsu-850txv2eu), 850w, 80+ Bronz, Güç Kaynagi
ANAKART:------- Asus P8Z77-V Deluxe Intel 1600MHz DDR3 LGA1155 ATX Anakart
İŞLEMCİ:-------- Intel Core i7 3770K 3.5GHz 8Mb Cache 1600MHz LGA1155 Ivy Bridge İşlemci
RAM:------------ 2 Adet x Kingston Hyperx 8GB(2x4GB) DDR3 1600MHz CL9 XMP Ram - KHX1600C9D3K2/8GX
EKRAN KARTI:---- ASUS GTX 680 DirectCU II
SSD:------------ Team 120GB Xtreem S3 Sata3 SSD (TMSSDS3-120G)
HDD:------------ WD Caviar Green 2TB 64MB 3,5" Sabit Disk WD20EARX
MONİTÖR:------- Samsung S27A950D 27" 2ms Full Hd Dvi Hdmi 120 Hz 2D-3D Led Monitör
SES SİSTEMİ:--- Logitech® Z-906 5.1 THX Speaker
KDV dahil toplam fiyat :6.000 TL civarı
1. Sorum: Bilgisayarı oyun, grafik tasarım ve genel amaçlı kullanacağım. Ortalamanın üstünde olmasını istiyorum. Bu birleşim bu isteklerime uygun mudur? Ve uyumlu çalışır mı?
2. Sorum: PSU öneriniz varsa çok iyi olur. Pek içime sinmedi.
3. Sorum: HDD olarak WD iyi mi? Seagate mi önerirsiniz? (Şuan ki bilgisayarımda 320 GB Seagate vardı üstüne 500 GB Seagate aldım ve açıkçası pek memnun değilim. 320 GB komple gitti çalışmıyor. 500 ise arada bir sorun çıkartıyor. Genel olarak Seagate'de böyle sorun var mı yoksa benim başıma mı geldi dersiniz?)
4. Sorum: SSD için daha iyisini önerebilir misiniz? SSD hakkında pek bilgim yok.
5. Sorum: Bu bilgisayara en uygun DVD veya Blue-Ray yazıcı ne önerirsiniz? Klavye ve mause ne alabilirim. Bu son iki ürün için 200 TL ayırabilirim.
Ayrıca 6.000 TL'ye kadar daha iyi bilgisayar toplayabilirim diyen varsa öğrenmek isterim. Ve genel bir değerlendirme yaparsanız sevinirim. Benden sonra bu şekilde toplama yapacak arkadaşlara da faydalı olur umarım. Şimdiden tüm yazanlara teşekkürler...