en sağlam hdd verileri imha yöntemi

Kapalı Hesap (101323)
18-07-2011, 20:10   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,337 mesaj

en iyi veri yok etme yöntemi  en son çıkan windows ve en iyi sürümü ultimate daha iyisi çıkana kadar   yükleyin
çalıştıra  gpedit.msc yazın  sonra  bitlocker anahtar kuvveti ayasrını bulun  en yüksek  anahtar kuvvetini seçin  şu an son çıkan windowsta aes 256 bittir yapın  
şifrelemeye bu ayarı yapmadan sakın başlamayın  
verileri yok etmek  istediğiniz hdd yi  bitlocker ile şifreleyin  kurtarma anahtarını usb ye kaydedin  
eğer tpm niz yoksa  gpedit.msc den ayarlarsınız benim tavsiyem tpm  olsa bile  usb ye kaydetmeniz
diski şifreledikten sonra kopmple bölüm bilgisini silip yeni bölüm oluşturup biçimlendirin  yeni  windows çıktığı zaman yeni şifreleme programıyla(şu andaki bitlocker ) en yüksek anahtar kuvvetiyle şifreleyin  yine diski komple bölüm bilgisini silip yeni bölüm oluşturup biçimlendirin her yeni windows çıktığı zaman bunu yapın windowstan daha iyi bir os çıkabna kadar  tabiki windowstan daha iyisi çıkıbnca onun içindeki programla en yüksek güvenlikte şifreleyin
yine bölüm bilgisini silip yeni bölüm oluşturup  biçimlemdirmöeniz gerek  ayrıca bunu en azından 6 ayda bir  yapmanızı tavsiyue ediyorum bu şekilde veriler asla bulunamaz
teknoloji ortamında hiçbir veri asla silinmez gerekli yatırım sağlandığında  kurtarılır
bitlocker anahtarını sakladığınız usb yi toprağamı gömersiniz ne yaparsınız bilmem ama acil durumda bu usb yi bir yolunu bulup yok edin yoksa içindeki kurtarma anahtarıyla düşük bir ihtimal verileri bulabilirler

PcMaKeR
18-07-2011, 21:25   |  #2  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

En basiti diski söküp içindeki disklere mıknatıs tutup tekrar takmak :P

Bununla ne uğraşıyorsun ki TrueCrypte ı kur şifrele sonra format at gitsin şifreli bölümlere. İlla bitlocker a gerek yok.

Kapalı Hesap (101323)
19-07-2011, 11:31   |  #3  
OP Kapalı Hesap
3,337 mesaj

doğru abi illa bitlocker a gerek yok truecrypte  da kullanılabilir  ama bitlocker  truecrypte dan daha sağlam

PC.Kopat
19-07-2011, 13:40   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
750 mesaj

En sağlamı bir Mac OS X CD'sini önyükleyip Disk Utility ile hard diskin üzerinden 35 defa geçmektir. Eğer devlet sırrı vb. varsa ilk önce bunu yapın sonra mıknatıs tutun. En son olarak çekiçle kırıp uygun bir yere gömün. :)

PC.Kopat
19-07-2011, 13:45   |  #5  
Yıllanmış Üye
750 mesaj

Ayrıca o şifrelemeyi eğer gerçekten önemli bilgiler varsa kırabilecek bilgisayar ve adamlar var :)

Kapalı Hesap (101323)
19-07-2011, 14:35   |  #6  
OP Kapalı Hesap
3,337 mesaj

ms iddia  ediyor bitlocker kırılamaz diye ayrıca 35 pass ile silinen verileri  kriminalciler  en fazla 6 ayda kurtarıtlar ama  benim dediğim yöntemle en azında 5 yılını alır

PC.Kopat
19-07-2011, 15:16   |  #7  
Yıllanmış Üye
750 mesaj

Bitlocker rahat olmasa da kırılır kaba güçle (teorik olarak  ). Sınırlı sayıda olasılık var(2^256 tane). Ama bir de benim aklımdakine bakın şimdi neler oluyor:
Örnek---> n bitlik bir veriyi 256 bit AES ile şifreleriz.(Amerika'yı tekrar keşfetmenin bir gereği yok) Sonra ortaya çıkan şifreli dosyadan rastgele bir yerinden veya ardışık olarak k bitlik kalıp(ları) yedekler ve sileriz. Böylece kaba güç şifreyi bulsa bile kırdığını anlamaz. Bununla ortaya çıkabilecek olasılık sayısını hesaplamak gibi gereksiz bir işe karışmayacağım bariz bir şekilde sınırları zorlamış olduk :) Aslında çok kolay gibi geliyor kulağa neden yapılmamışsa.

Son Düzenleme: PC.Kopat ~ 19 Temmuz 2011 20:29
PC.Kopat
19-07-2011, 15:30   |  #8  
Yıllanmış Üye
750 mesaj

Bir de kuantum kriptografi var aslında çok dar düşünmüşüm :)

Qromodynmc
19-07-2011, 15:52   |  #9  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

Bu kadar kasıntı gereksiz,Fbı'da çalışmıyoruz yada illegal işlerle uğraşmıyoruz dimi? Şifreleme yapmaya bile gerek yok.

Kapalı Hesap (101323)
19-07-2011, 19:42   |  #10  
OP Kapalı Hesap
3,337 mesaj

gerekli olmasa ms niye koysun :D  herkesin kendine özel imha etmek istediği veriler vardır  :)

PC.Kopat
19-07-2011, 20:27   |  #11  
Yıllanmış Üye
750 mesaj

Bence MS'in bunu koymasının nedeni Ultimate'i sattırabilmektir yoksa Business'tan pek farkı yok Ultimate'in. Ayrıca bence de Bitlocker'a gerek yok sıradan bir kullanıcı için gereksiz. Zaten Linux'um bir ara onu deneyeyim derken bozulmuştu...

PcMaKeR
20-07-2011, 00:26   |  #12  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

hahaha iyi güldüm. bitlocker sadece pc versiyonlarında yok! sunucu - server ailesinde de bitlocker var.

tpm yongası kullanılıyorsa o hdd şifrelenmişse bitlocker 2 ile söküp başka bir pc de çözebilenin elini öperim...

Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 20 Temmuz 2011 00:27
Kapalı Hesap (101323)
20-07-2011, 16:07   |  #13  
OP Kapalı Hesap
3,337 mesaj

http://www.cyber-warrior.org/For ... la-kaybolmaz_432211,0.cwx
bu konuda  hala bazıları veriler rahatlıkla silininir diyor  federiko isimli şahıs true eraser türü bir program yapmış  verileri kalıcı siler diyor  bence böyle bişey söz konusu olamaz  öyle olsa bilişim polisleri  pc lerdeki verileri nasıl buluyorlar   herkes kendi yazdığı programa güveniyor :S

PC.Kopat
20-07-2011, 16:14   |  #14  
Yıllanmış Üye
750 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
hahaha iyi güldüm. bitlocker sadece pc versiyonlarında yok! sunucu - server ailesinde de bitlocker var.

tpm yongası kullanılıyorsa o hdd şifrelenmişse bitlocker 2 ile söküp başka bir pc de çözebilenin elini öperim...

Ha ha ha, ben sadece PC'lerde mi var dedim :) Onun çözülmesinin de teorik olarak mümkün olduğunu zaten yazmıştım.

PC.Kopat
20-07-2011, 16:16   |  #15  
Yıllanmış Üye
750 mesaj
Alıntı: liberty city  

,0.cwx
bu konuda  hala bazıları veriler rahatlıkla silininir diyor  federiko isimli şahıs true eraser türü bir program yapmış  verileri kalıcı siler diyor  bence böyle bişey söz konusu olamaz  öyle olsa bilişim polisleri  pc lerdeki verileri nasıl buluyorlar   herkes kendi yazdığı programa güveniyor :
Bu konuyu ben de merak ediyorum. 35 kere üstünden geçilen dosya nasıl bulunabilir ki? Diskin üzerinde izi mi kalıyor diye düşündürüyor :) Bilen varsa açıklayabilir mi?

Kapalı Hesap (101323)
20-07-2011, 16:43   |  #16  
OP Kapalı Hesap
3,337 mesaj

pc kopat  eyvallah konularımla en çok sen ilgileniyorsun olumlu veya olumsuz cevaplar atman önemli değil önemli olan ilgilenmen  adramiti abide çok ilgileniyor  onada  çok teşekkürler

PcMaKeR
27-07-2011, 01:16   |  #17  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
Alıntı: PC.Kopat  
Ha ha ha, ben sadece PC'lerde mi var dedim :) Onun çözülmesinin de teorik olarak mümkün olduğunu zaten yazmıştım.
Yazdığın mesaj:

Alıntı: PC.Kopat  
Bence MS'in bunu koymasının nedeni Ultimate'i sattırabilmektir yoksa Business'tan pek farkı yok Ultimate'in. Ayrıca bence de Bitlocker'a gerek yok sıradan bir kullanıcı için gereksiz. Zaten Linux'um bir ara onu deneyeyim derken bozulmuştu...
Ultimate pc versiyonu değil mi? Yazılanları okuyun sonra yorum yapın arkadaşlar...

Şifreleme nasıldır?

1. Veri bir anahtar sayesinde şifrelenir.
2. Veriye erişim yapılırken şifre istenir. TPM yongaları olan donanımlarda windows tpm den alır şifreyi okur.
3. eğer şifre yoksa veri de yok ve tek çözüm ya kırmak yada format atıp su içmek.

Söyleyin bana: fbi ın elinde bitlocker gibi şifreleme teknolojilerinin çözümleri yok mudur? NSA CIA gibi birimlere ms bu teknolojiyi nasıl tersine döndüreceğini söylemiyecek öyle mi?

Geçin o işi.

Birde boşu boşuna bu işlerle kasmayın kendinizi. Görende çok gizli bilgi taşıyorsunuz sanacak. harddiskin boyutu kadar veriyi silin tekrar doldurun boş bir veri şeklinde tekrar format ve tekrar aynı şekilde doldurun bakalım geri getirebilecekler mi?

Çok yabancı film seyretmekten oluyor bunlar çokkk.