En Şık: Görsel yönden kendini ıspatlamış diğer dağıtımları bu konuda ardında bırakmış kısaca görselliği ile Linux kullanıcılarını cezbeden Linuxların kategorisidir
En Hızlı: Performans denilince akla ilk gelen işlemci ram ekran kartı gibi donanımları fazla yormayan donma ihitmalini en aza indirgeyen süper hızlı Linuxların kategorisidir
En Populer: Dünya çapında Linux dağıtımı bakımından ilk sıraları fet etmiş en çok tercih edilir olan Linux dünyasına yenilik katmış Linuxların kategorisidir
En Güçlü: Güvenlik unsurunu üst düzey haline getirim ön plana çıkaran yazılım konusunda diğerlerinden fazla yazılıma sahip olan (ve daha fazla yazılımcıya)
en az sorun çıkaran zor çöker gözüyle bakılan Linuxların kategorisidir
Şahsen ben fazla linux dağıtımı kullanmadım için sizlerin yardımına ihtiyacım var bu istatistiği yapabilmek için benim kullandığım iki Linux var Ubuntu ve pardüs Ubuntu yu şu kategoriye sokabilirim en popüler dağıtımdır google.com un ana sitesine dikkat edin google.com .tr değil ana google de Linux deyince karşınıza çıkan ilk dağıtım UbUnTu sur dimi
Yani kısaca sizden bu kategorizasyon için yardım istiyorum siz tecrübeli Linux kullanıcılarından