Evet gayet iyi bir işlemci. windows 7 64 bit puanıda 7,2. başarılı bir işlemci.
Heleki GTA 4 teki bütün kasmalar gitti. Çok mutluyum. Buradan tavsiye istemiştim.
Hep sizden tavsiye istiyorum genelde parça alımında ve beni pişman etmediğiniz için teşükkür ederim chip forum ailesi:D:D
En sonunda Q8300 aldım.:)
http://www.youtube.com/watch?v=HAlqwDmjj-M
Bu videoda adam G31M ES2L gigabyte anakartla oc yapmış. hemde q9400 2.6dan 3.6ya getirmiş. Ama ben bugün 3 ghzde kullanmaya çalıştım. ama pc reset attı ve yine 2.5de çalıştı. neyse ben bu gece baya uğraşıcam bu işle.:)
hayrlı olsun iyi günlerde kullan..
ya arkadaşlar bir sorunum var. ben şimdi biostan 3.0 ghze getirdim hızı ram de 800de çalışıyor.
bi oyuna giriyorum oyun takılıyor. hatta ekran kararıp duruyor. sebebi ne olabilir sizce?
BİOSTAKİ AYARLARDA BU ŞEKİLDE. NE YAPABİLİRİM?
İşlemciye voltaj verdin mi?3.0 ghze voltaj gerekmiyormuş. vermedim yani.
Stok fan mı vardı?Remler 800 mhz idi değil mi?
stok değil ama 16 liraya almıştım akasanın bi modeli.
birde oyunu görev yöneticisinden kapatınca sağ alt köşede şöyle bi yazı çıkıyor.
nvidia:kernel mode bağlantıyı kesti ve bu durumdan başarıyla kurtuldu diyordu. Sanırım böyleydi.
ama işlemciye oc yapmayınca bu sorun olmuyor.
adem abi 2.8de sorunsuz açıldı.
3.0da oyuna giriyorum mesela mw2 bölüme geçtiğim anda ekrn kararıyor ve ben kapatınca altta şu yazı yazıyor.:
"Nvidia Windows Kernel Mode Driver, Version 197.45 görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu."
Neyle alakalı bir sorun. driver güncel....
pci'yi 100e sabitleyince sistem açılmıyor 3,0ghzde. başka birisininde q8400ü var. 3,4e kadar getirebiliyormuş. hemde pci yi 100e sabitlemeden çünkü sistem açılmıyomuş.
PCI 100 yapınca sistem bir açılsa 3,5lere kadar gelirim daha sonra fan alınca filan yani.
bendede Q8300 var bende gördüm onu adma 2,50 ghz işlemciiy 3,6 yapmış anlıyamdım ben max 3,00 ghz ye çıkardım ama stabil
http://www.youtube.com/watch?v=HAlqwDmjj-M
Bu videoda adam G31M ES2L gigabyte anakartla oc yapmış. hemde q9400 2.6dan 3.6ya getirmiş. Ama ben bugün 3 ghzde kullanmaya çalıştım. ama pc reset attı ve yine 2.5de çalıştı. neyse ben bu gece baya uğraşıcam bu işle.:)
Fazla bilgi sahibi değilsen overclock yapmamanı tavsiye ederim yoksa yakarsın makinanı reset atmasının sebebi yanmaması icin tam bir araştırma yap daha sonra dene
her anakartta overclock potansiyeli farklıdır o 3.6 ghz ve 3.4 ghz çalıştıranların kullandığı anakartın aynı modelini kullanın sizlerdede aynı hıza ulaşacaktır emin olun. örneğin asusun bir çok modeli ne amd sistemlerde nede intelde overclocka müsait değil sözde üzerin ddr3 2200 mhz o.c cpu içinde 3.4 yazıyor ama olmuyor stabil değil. en çok gigabyte serisi anakart ve ürünlerde overclockta tam performans alabilirsiniz diğerleri laga luga genelde hatta bazı modelleri bostan yemiyor ne yaparsanız yapın kapatıp açınca default geliyor yine onlarada 3. parti yazılım ile yapmayı deniyor asus firması overclock' u yani windows çalışırken.