Entering sleeping mode, hatası

HPQ-User
10-06-2009, 11:44   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

alihikmetsisman sormuş:
Bu sistemi 3 ay önce topladım.Vista kurmayı başaramadığım için(3-4 yerde hata verip resetliyor devam etmiyor.), XP Pro kurdum.Oda çok sıkıntılı gerçekleşti.Zira sistemi CD den başlattığımda, bir tuşa basın... ekranında hangi tuşa kaç kez basarsam basayım almıyor.F12 tuşuna basarak boot seçenekleri ekranına ulaşıyorum ancak hiçbir şekilde münüler arasında yukarı aşağı hareket edemiyor ve seçim yapamıyorum.Bende başka bir PC de nlite proğramıyla katılımsız kurulum cd si yaparak bu sorunu aşıp XP Pro kuruyorum.XP açılıyor,sıra driverleri kurmaya geliyor,bütün driverleri kuruyorum sistemi tekrar başlatıyorum sorun yok,Ancaak; Ne zamanki Onboard Ekran Kartının Driverini kuruyorum, sistemi yeniden başlatıyorum, boot ekranını geçiyor, ancak birtürlü masaüstüne gelmiyor, zira tam o esnada "Entering Sleeping Mode" yazısı çıkıyor ve ekrar kararıyor. Ne yaptıysam fayda vermedi. Güç seçeneklerini "Hiç bir zaman" olarak değiştirdim, Kablo bağlantılarını kontrol ettim nafile.Bir türlü monitörümden masaüstüne ulaşamıyorum.
        Ancak şöyle de bir ilginç durum varki; HDMI kablosuyla Toshiba 37" HDReady LCD Televizyonumdan görüntü alıyorum, CD,DVD,yada HDD de kayıtlı filmlerimi izleyebiliyorum.
       Kablolar yada 17" Philips monitörüm arızalı değil zira, Onboard ekran kartı HD 3200 ekran kartı sürücüsünü yükleyene kadar sorun yok görüntü alıyorum. Ne zaman ki ekran kartı sürücüsünü yüklüyorum "Entering Sleeping Mode" hatası alıp windows'a ulaşamıyorum.
       Bu arada anakartımı hem aldığım siteye, sonrada ithalatçı firma Arena ya gönderdim ikisinden de anakart sağlam diye iade ettiler.Bu sorunu nasıl aşacağımı bilemiyorum.Vista yı hiç kuramıyorum,  XP de de ekrar kartı sürücüsünü kurduğumda "Entering Sleeping Mode" hatası alıyor ve ekrana ulaşamıyorum. Yardım görüş ve önerilerinizi bekliyorum.saygılarımla.

NOT:Konuyla alakısı yok gerçi de 2000 senesinde ilk bilgisayarımı aldığımdan beri derginizin müdavimiyim, bilgisayar kullanmayı öğrenmemde çok büyük katkılarınız var. Daha önce dergide böyle bir sorunu işlemişseniz de ben kaçırmış olabilirim.
Başarılarınızın devamını diliyorum.10.06.2009

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
GIGABYTE MA78G-DS3H A78G DDR2 S+V+GL PCI+940p Anakart,
4GB (2X2GB) DDR2 1066 MHZ MUSHKIN XTREME PER Rem,
AMD ATHLON 64 X2 DUAL 7750 2.7 GHZ 3MB 940p BLACK Cpu,
SAMSUNG 750 GB 32MB  SATA 7200RPM HD753LJ Hdd,
MICROSOFT KABLOSUZ KLAVYE+MOUSE SET (B5Q) Klavye+Mous,
17" PHILIPS 170X6FB LCD Monitör,
CREATIVE SBS A500 5+1 SPEAKER (5139),
RAIDMAX WARRIOR 718NE 500W GÜMÜŞ KASA,
OCZ GLADIATOR MAX 120MM SOĞUTUCU_OCZTGLADM-(9368),
GLACIALPOWER 650W 12CM FAN POWERSUPPLY-GP-AL650A,
SUNBEAM 12CM LEDLİ KASA FANI (2ADET)

İnternet Tarayıcı: Opera/9.64 (Windows NT 5.1; U; tr) Presto/2.1.1

Süleyman.
11-06-2009, 03:03   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Acaba grafik kartınızın güncel sürücüsünü mü yüklüyorsunuz? Bir de onu deneyin:

alihikmetsisman
11-06-2009, 08:30   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Alakanıza teşekkür ederim. Ancak tüm driverleri güncel olarak ve linkini verdiğiniz  siteden çekip kuruyorum.

yas
11-06-2009, 15:32   |  #4  
Yıllanmış Üye
592 mesaj

Yazdıklarını okuyunca, "Bilgisayarlar hayatı kolaylaştırmak için değil, zorlaştırmak için varlar" tezim daha bir güçlendi :D

Aklıma tek bir neden geliyor, ki onun haricindekileri zaten kontrol etmişsin. Bios... Bios'u güncellemeyi dener misin?

Bir de Vista'nın kurulumda verdiği hataları yazabilir misin buraya?

alihikmetsisman
12-06-2009, 14:24   |  #5  
Taze Üye
3 mesaj

Çok teşekkür ederim.hakikaten de sorunu sözemediğinizde insanı çıltırtabiliyor bilgisayarlar. Acaba benim beceriksizliğimden midir diye pc yi teknik servise gönderdim
orada bios update de yapmışlar, başka monitörlerle de denemişler ancak onlar da  "entering Sleeping mode" hatasını çözememişler ve vista kuramamışlar. Harici bir ekrar kartı satmayı önerdiler ancak ben, tam da indirim öncesinde olduğumuzu düşündüğüm için daha sonra alırız dedim. Oyun oynamaz, film yada resim editlemez yada HD film izlemek istemezseniz çok ta sorun değil!
    Vista kurarken değişik yerlerde değişik error lar verip resetliyor ve devam etmiyordu. Tam olarak ne hatası veriyor doğrusu çokta hatırlayamıyorum. Bir daha denemek içinde hiç arzum ve şevkim kalmadı doğrusu.