EP43-DS3 ANAkart taki Intel SpeedStep. özelliği nasıl disable ederim
2. Intel SpeedStep. nedir açıklarmısınız
EP43-DS3 Teki intel speedstep ??
Nasıl bir sorun ile karşılaştın dostum daha detaylı yazarsan veya sorun ile karşılaşmadın ise bir zararı yoktur.Yıllardır gigabyte kullanıyorum için rahat olsun...
Ayrıca Anakartını değiştirmişsin galiba ama bence yanlış seçim yapmışsın.Speedstep ise işmeci sistem boşta iken az voltaj alıp daha az güç tüketir.ve bende önceden core2 duo e8400 vardı senindeki işlemciden,3ghz 2ghz olarak görüyodu ama sistem boşta iken.tam yükte yine 3 ghz idi.Ayrıca anakartını bios updatelerini yap belki işlemcini tam tanımamıştır..
son bios update yapıldı zaten şimdi bios girdim işlemci çarpan x8 8.5 2.8hz görüyor
bunu x9 yapınca tam 3ghz oluyor x9 yaparsam zararı olur mu
zaten x9 yapıcaksın dostum normali o :D ama zaten normalde onu o şekilde görmesi gerekiyor.Korkma bişey olmaz aksi bi durumda pc kendini resetler ama böyle küçük birşey için birşey olmaz...
teşekkürler değerler düzeldi f8 bios x9 du bios update f9 x8.5 yapılmış şimdi ayarladım
herşey stabil
SpeedStep
İşlemci boştayken daha az güç tüketmesi için işlemciyi yavaşlatır. Çarpanı düşürür ama yoğun bir uygulamaya (oyun gibi) geçildiğinde çarpan normal değerine döner. Yani ihtiyaca göre hızlanır veya yavaşlamsını sağlar.