eRepublik - Online Sosyal Strateji Oyunu

seberhan1907
12-03-2011, 19:13   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Oyuna kayıt için link: bu linkten kayıt olduktan sonra otomatik  olarak arkadaş listenize ekleniyorum. takıldığınız her yeri ordan  sorabilirsiniz. yardım lazım olursa da elimden geldiğince yardımcı  olurum
http://www.erepublik.com/tr/referrer/Baree

Erepublik Nedir?

eRepublik,  çok oyunculu, siyaset,askerlik,işçilik kavramlarını barındıran kısacası  web tabanlı yaşam simülasyonu oyunudur. Oyun, 2007'nin sonunda  kullanıma sunuldu. aralarında Türkiye'nin de bulunduğu çeşitli ülkeler  arasında yaşanan politik, ticari  ilişkileri

farklı bir boyutta simüle  etmektedir. Oyunda ayrıca savaş  modülü de bulunmaktadır. Oyunda  başlangıçta sıradan bir işçiyken bir  başbakan, general, holding sahibi,  gazete yazarı veya milletvekili olabilirsiniz.

Son  zamanlarda eRepublikte özellikle Yunan işgaline girdikten sonra yeni   arkadaşların katılım isteği arttı. Tabi ne kadar çok türk bu oyuna   katılırsa Türkiye o kadar güçlü olur.

Öncelikle  şunu söylemek isterim oyuna ilk baktığım anda bana çekici  geldi.  Oyunun özellikle kullanıcı arayüzü gerçekten çok güzel. Oyunda  her  kullanıcı bir vatandas oluyor ve ulkesine katkıda bulunmaya  çalışıyor.  Bu da ne kadar çok vatandaş o kadar güçlü ülke demek.

Oyun  içerisinde bir kullanıcının karakteri bir işte çalışabiliyor, kendi   şirketlerini kurabiliyor, askeri olarak kendini geliştiriyor, parti   kurup diğer kullanıcılarla beraber ülke yönetimine aday olabiliyor vs.   Yani anlayacağınız gerçek hayatla birebir benzeşim kurmak istenmiş.

Oyuna  kayıt olurken size vatanda olmak istediğiniz ülkeyi soracak. Benim   tavsiyem yunanistan olacaktır. Unutmayın yunan vatandaşıyım olarak   girmekten bahsediyorum. Şu anda bazı türkleri yunan yönetimini ele   geçirmek gibi planları var. Ama siz yine de Ben yunan olmam diyorsanız   (Şu anda türkiyr işgal altında olduğundan) Brezilya ya da Amerika   vatandaşı olabilirsiniz.

Oyuna girdiğinizde ilk yapmanız  gerekenler zaten oyunun size verdiği  görevlerle başlıyor. Bu görevler  ile hem oyunu öğreniyor hem de ödüller  kazanıyorsunuz. Ilk görevler  askeri antreman yapmak, bir iş bulup  çalışmak, profil resmi yüklemek  vs. gibi çok basit fakat en önemli  görevler ki bu görevleri yapınca  level 3 oluyorsunuz ve 3 altın  kazanıyorsunuz bile(tabi kimin  referansıyla girdiyseniz o da 0.3 altın  kazanıyor.)

Oyunda  altının önemi büyük. Bu yüzden kazandığınız altınlar gerçekten  tecrübe  kazanmadıkça çok gerekli yerler dışında harcamayın kimseye   bağışlamayın. Altınlarınızı askeri gücünüzü arttırmak için harcayın.   Askeri antreman yaparken o gün ne kadar güç kazanacağınızı belirten bazı   seçenekler oluyor. Mesela gücünüzü normalden %50 daha fazla artırmak   icin 0.19 gold, normalden %200 artırmak icin 1.79 gold vermeniz   gerekiyor. Siz her gün 0.19 goldluk secenegi secin. Nedenini oyun devam   ettikçe anlarsınız.

Gerçekten güçlenmedikce paranızı  savasmak icin harcamayın. Unutmayın bu  bir strateji oyunu ve  güçlenmeden paranızı savasmak icin harcamak  güclendiginizde cok daha  fazla hasar verebilece duruma geldiginizde  yeterince paranız olmayacaği  anlamına geliyor.

Oyunu herkese tavsiye ediyorum simdiden hayırlı olsun.