OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Oyuna kayıt için link: bu linkten kayıt olduktan sonra otomatik olarak arkadaş listenize ekleniyorum. takıldığınız her yeri ordan sorabilirsiniz. yardım lazım olursa da elimden geldiğince yardımcı olurum
http://www.erepublik.com/tr/referrer/Baree
Erepublik Nedir?
eRepublik, çok oyunculu, siyaset,askerlik,işçilik kavramlarını barındıran kısacası web tabanlı yaşam simülasyonu oyunudur. Oyun, 2007'nin sonunda kullanıma sunuldu. aralarında Türkiye'nin de bulunduğu çeşitli ülkeler arasında yaşanan politik, ticari ilişkileri
farklı bir boyutta simüle etmektedir. Oyunda ayrıca savaş modülü de bulunmaktadır. Oyunda başlangıçta sıradan bir işçiyken bir başbakan, general, holding sahibi, gazete yazarı veya milletvekili olabilirsiniz.
Son zamanlarda eRepublikte özellikle Yunan işgaline girdikten sonra yeni arkadaşların katılım isteği arttı. Tabi ne kadar çok türk bu oyuna katılırsa Türkiye o kadar güçlü olur.
Öncelikle şunu söylemek isterim oyuna ilk baktığım anda bana çekici geldi. Oyunun özellikle kullanıcı arayüzü gerçekten çok güzel. Oyunda her kullanıcı bir vatandas oluyor ve ulkesine katkıda bulunmaya çalışıyor. Bu da ne kadar çok vatandaş o kadar güçlü ülke demek.
Oyun içerisinde bir kullanıcının karakteri bir işte çalışabiliyor, kendi şirketlerini kurabiliyor, askeri olarak kendini geliştiriyor, parti kurup diğer kullanıcılarla beraber ülke yönetimine aday olabiliyor vs. Yani anlayacağınız gerçek hayatla birebir benzeşim kurmak istenmiş.
Oyuna kayıt olurken size vatanda olmak istediğiniz ülkeyi soracak. Benim tavsiyem yunanistan olacaktır. Unutmayın yunan vatandaşıyım olarak girmekten bahsediyorum. Şu anda bazı türkleri yunan yönetimini ele geçirmek gibi planları var. Ama siz yine de Ben yunan olmam diyorsanız (Şu anda türkiyr işgal altında olduğundan) Brezilya ya da Amerika vatandaşı olabilirsiniz.
Oyuna girdiğinizde ilk yapmanız gerekenler zaten oyunun size verdiği görevlerle başlıyor. Bu görevler ile hem oyunu öğreniyor hem de ödüller kazanıyorsunuz. Ilk görevler askeri antreman yapmak, bir iş bulup çalışmak, profil resmi yüklemek vs. gibi çok basit fakat en önemli görevler ki bu görevleri yapınca level 3 oluyorsunuz ve 3 altın kazanıyorsunuz bile(tabi kimin referansıyla girdiyseniz o da 0.3 altın kazanıyor.)
Oyunda altının önemi büyük. Bu yüzden kazandığınız altınlar gerçekten tecrübe kazanmadıkça çok gerekli yerler dışında harcamayın kimseye bağışlamayın. Altınlarınızı askeri gücünüzü arttırmak için harcayın. Askeri antreman yaparken o gün ne kadar güç kazanacağınızı belirten bazı seçenekler oluyor. Mesela gücünüzü normalden %50 daha fazla artırmak icin 0.19 gold, normalden %200 artırmak icin 1.79 gold vermeniz gerekiyor. Siz her gün 0.19 goldluk secenegi secin. Nedenini oyun devam ettikçe anlarsınız.
Gerçekten güçlenmedikce paranızı savasmak icin harcamayın. Unutmayın bu bir strateji oyunu ve güçlenmeden paranızı savasmak icin harcamak güclendiginizde cok daha fazla hasar verebilece duruma geldiginizde yeterince paranız olmayacaği anlamına geliyor.
Oyunu herkese tavsiye ediyorum simdiden hayırlı olsun.