"Erişim Engellendi" uyarısı

Hafiye
27-03-2011, 09:35   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
72 mesaj

Tüm özel dosyalarımıın bulunduğu klasöre giriş yapamıyorum. Giriş yapmayı denediğimde şu hatâyı veriyor:

Arkadaşlar, sistemde sanırım autorun.inf virusü var. "GetDataBack" isimli bir yazılım sâyesinde bu klasörün içersindeki hemen hemen tüm verilerimi görebiliyorum; fakat yazılımın deneme sürümüyle dosyaları klasörden çıkarıp farklı bir noktaya aktarabilmem mümkün olmuyor. Ben de bu yazılımı illegal bir yöntemle kullanmak istemiyorum. Bu dosyaları kurtarmanın farklı ve ücretsiz bir yolu da olmalı. 
Dün windowsu yeni baştan kurmuştum; klasörlerime ulaşamama sorunu hâriç her bir sorun sona ermişti;ama biraz evvel arama seçeneği bütün fonksiyonlarını kaybetti.... "Eset Smart Securitiy" taramaya devâm ediyor... 
Bu virus veyâ bu sorun diyelim, bugün benim bilgisayarımdadır, yârın bakarsın sizin bilgisayarınızda.
Konuyla alâkalı bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa, biz bu sorunun üstesinden gelmekle berâber bu sorunu yaşaması muhtemel arkadaşlar, bu sorun yüzünden vakitlerini kaybetmezler.
Bizden sonra kimbilir kaç kişi aynı sorunu yaşayacak... Burada bu sorunun çözümü açıkça ortaya konulabilirse bizden sonraki pekçok kimseyi böylesi bir dertten, meşakkâtten kurtarmakla pek hayırlı bir iş yapmış olacağımızı düşünüyorum...

black_flood
28-03-2011, 12:44   |  #2  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

telaş edilecek pek birşey yok sadece bir script atmış virüs. panda security ürünlerinden herhangi birisi ile aşabilirsin virüs sorununu. ayrıca bu tip duruma düşmemek için pandasecurity usb vachine kullanmanı tavsiye ederim format sonrasında.

virüsü panda antivirüs yada kaspersky ürünlerinden PURE yazılımı ile temizlemelisin.

Hafiye
28-03-2011, 23:37   |  #3  
OP Üye
72 mesaj

Önerdiğin panda security yazılımını bilmem ama "Kaspersky PURE" yazılımını zâten yüklemiştim. Bilgisayarımın hâfızası 80 GB. Bu yazılım o kadar yavaş tarama yapmakta ve sistemi o kadar kasmaktadır ki; viruslerin varlığı gibi can sıkıcı olmaktadır. Doğru söylüyorum; aradan geçen 2,5 - 3 saatin sonunda tarama oranı %18 idi. O sıra taramayı durdurmuştum. Sonrasında silmiştim. Yazılımı sistemden kaldırmak bile birkaç dakika sürüyor...
Esâs konuya dönelim...
1-) "Kill autorun" isimli bir klasör içersinde yer alan iki ufak boyutlu dosyanın sistemimdeki virusü yok  edebilmek için kullanıldığını öğrendim internetten. Bu dosyaların işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum.
2-) Var olan; ama görünmeyen dosyaları "Yerel Disc C sağ tık / özellikler / Güvenlik / (Grup ya da 'Kullanıcı adları' bölünümünden 'Administrator' ismini seçtikten sonra) Gelişmiş / Sâhip (Sâhibi de olabilir) / Nesnelerin ve alt kapsayıcıların sâhipliğini değiştir." yolunu ta'kib ettiğimde sorunum kısmen hallolmuş oldu. Neden "kısmen" diyorum? Onu da belki 1-2 saat sonra belki de bir başka zamân açıklayacağın; zamânım yok...

Hafiye
29-03-2011, 09:05   |  #4  
OP Üye
72 mesaj

Sistemimdeki sorunlar;
1-) Belgelerime bilgisayarı güvenli modda kendi oluşturduğum hesâb ile değil de Administrator isimli hesab ile açtığım zamân erişebiliyorum. Sistemi güvenli modda kendi oluşturduğum hesabtan açtığımda da normal olarak açtığımda da ilk mesajımda belirttiğim uyarıyı veriyor.
2-) Bilgisayarı ister güvenli modda Administrator hesabıyla, ister normal olarak açayım DVD sürücüsüne taktığım boş dvdleri de dolu dvdleri de görmüyor. Allâhtan hârici bellekleri görüyor...
Yakın zamânda sistemi hâfızanın tamâmını sıfırlayarak yeni baştan kurmamın hemen ardından bilgisayarı güvenli modda açtığımda Administrator yine yerini almış durumdaydı. Nasıl bir sorundur bu anlamadım. Bu sorunu ne antivirus & antispy yazılımları halledebilmektedir ne de sistemi yeni baştan kurduğum hâlde yok olmaktadır! 
Şu Administrator kullanıcısını yok etmenin bir yolu yok mu?
Tam bu sıra internette araştırma yapıyordum ve en nihâyetinde aradığım bilgiye ulaştım ve hemen paylaşıyorum;
başlat / çalıştır bölümüne control userpasswords2 yazdığımda sistemdeki tüm kullanıcılar ve bu kullanıcılar ile alâkalı değişiklikler yapabileceğimiz bir pencere açılıyor.
Bundan evvelki hesabım şifreli idi. Belkide bu yüzden "Belgelerim" klasörüne erişmem istediğimde "Erişim engellendi" uyarısı alıyordum; ama dediğim gibi belki o yüzdendir...
Administrator kullanıcısının şifresiini kaldırdıktan sonra sunulan yeni şifre kısmına hiçbirşey yazmadım. Sanırım, böylece şifresiz olmuş oldu... 

Hafiye
29-03-2011, 22:17   |  #5  
OP Üye
72 mesaj

başlat / çalıştır / control userpasswords2 yoluyla ulaştığım hesablardan Administrator hesabını silemiyorum. Administrator hesabının silinemeyeceği yönünde bir uyarı veriyor.
Administrator, benim hesabımın ve aynı sorunu yaşayan hemen her kimsenin hesabının vasfıdır, ismi değil. Administrator kullanıcısını sâhiblenmek, kendi hesabımız kabûl etmek hatâdır, diye düşünüyorum.
Administrator zâten şifre kullanmıyordu; ben şifreyi kaldır dedikten sonra, yeni gelen seçenekte yeni bir şifre girmem isteniyordu, hiçbirşey yazmamıştım. Bilgisayarı ve ardından aynı bölümü yeni baştan açtığımda Administrator hesabıyla alâkalı "Şifreyi kaldır." benzeri mesaj vardı...
Bu mes'eleler çok can sıkıcı mes'eleler. Biz yine en kolay ve en meşakkâtsiz yol olarak en müsâid vakitte sistemi yeni baştan kuralım...