Merhaba Güzin Ablacığım. Kadınlarla erkeklerin cinsel yönden de eşit olduğunu yazanlara kısmen katılıyorum, ama bazı saptamalar doğru değil. Öncelikle iş alanında ve diğer alanlarda kadınlar hızla ilerleseler de, cinsellik konusunda eşit olmadıkları su götürmez bir gerçek. Erkek çapkınlık yapınca "Elinin kiri" deyimi kullanılırken, kız yapınca ona hiç hoş olmayan lakaplar takılıyor. Ben de bu geri düşünceye karşıyım.
Zaten bugün kızların önceden ilişkiye girip girmediğini anlamak da hemen hemen imkansız. Ters ilişki durumları, diktirmeler derken eski ilişki örtbas edilebiliyor. Bu nedenle bu bekaret olayını artık aşmamız gerek.
Gelelim "Eşitlik Arayışı" rumuzlu arkadaşımıza katılmadığım noktaya... Erkeklerin bekaret araması bir şımarıklık ya da bencillikten ziyade, yaygın inanışın bir eseri. Bunca yıl böyle sürüp gelmiş bu düşüncelerden erkeklerin kurtulması zor, ama imkansız değil. Yalnız şunu da hatırlatmak gerekiyor. Erkekle kadının yapısı bir değildir. Erkek farklı ilişkiler yaşadığında bunu atlatabiliyor belki, ama kadınlar için bunu söylemek zor. Farklı ilişkiler kadını erkeğe göre daha çabuk yıpratabiliyor.
Erkeklerin ise evlenmeden evvel daldan dala konması yararlı olabilir. Belki erkeğin evlilik öncesi bu tür ilişkileri yaşaması evliliği için hayırlı olabilir. Ama buna kimse garanti veremez. Çünkü her insan farklıdır.
S.Ö --> Selim Öztürk
---
Güzin Abla:
Sevgili oğlum, bunları genç bir erkeğin kaleminden okumak gerçekten hoş. Hemen hemen benim gibi düşünüyorsun. Böyle genç "Güzin Abla"lar "Ağabey"lerin yetiştiğini görmek çok umut verici. Tarafsız gördüğüm düşüncelerin için seni kutluyorum.
Link: http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/ ... =3844159&yazarid=50
Not: Arkadaşlar, bu yazıyı ben kaleme almıştım, ancak üzerinden epeyce bir vakit geçmişti. Aylar sonra yazımı online Hürriyet sayfalarında görünce sizinle paylaşmak istedim, dünkü Hürriyet gazetesinin Kelebek ekinde Güzin Abla köşesinde yazım yayınlanmış. İsteyenler verdiğim linkten de yazıma ulaşabilirler.