Merhaba arkadaşlar, hız konusunda araştırma yaparken eSATA ve USB 3.0 rekabetini gördüm ama kimin galip geldiğine dair henüz kesin bir ispat yok.Aslında şu ana kadar gördüğüm bütün testlerde eSATA ezici bir üstünlük sağlasada diğer yönlerden bir seçim yapmak şart. Usb 2.0 çıkarken büyük vaatlerle geldi ama sonucu pekte beklenen gibi olmadı.Harici HDD üreticileri USB 3.0 bağlantısını yavaş yavaş yaymaya başladı diyebiliriz ama öte yandan kullanım olarak hangisini pratik olacağına karar vermek lazım.Bugün sanırım biraz daha orta ve üst seviye laptoplarda, ileri seviye anakartlarda eSATA ya sıkça rastlamak mümkün.Yalnız eSATA çıkalı epey olmasına rağmen USB 2.0 'ın çıktıktan sonraki yayılım hızını düşününce eSATA için yaygınlık oranı çok az diyebiliriz.Eğer dünyadaki üreticiler USB 3.0 yaygınlığını 2.0 da olduğu gibi yaparlarsa bu demek oluyor ki önümüzdeki 2-3 içerisinde USB 3.0 bağlantısına çok hızlı bir şekilde terfi etmiş olacağız.Yalnız bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlarında katılımı ile bu iki bağlantının arasındaki artı ve eksileri bir araya toplarsak seçim yapacak kişiler için iyi bir kaynak olacağını düşünüyorum.Bu arada konu yanlış yerde olabilir çünkü tam olarak hangi kategoriye koyacağımı bilemedim ve konudışı bölümünde de daha çok kişiye ulaşacağını tahmin ediyorum. Teşekkürler.