Olcay. Serdar Reisi sil... PcMaKeR....
http://www.tbmm.gov.tr/anayasa.htm
tuncab anayasada ... eşittir demişsin peki şunu niye belirtmedin!
(Ek fıkra: 7/5/2004-5170/1 md.) Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.
diğerleri yok.
Tartışmaya lüzum varmı bu türleri!
Temel Haklar ve Ödevler
Temel haklar ve ödevler kısmını iyi okuyun orda bütün Türklerin hakları var. konuşulan konuya göre eşcinsellerinde mecburen hakları var yasada ya kadın ya erkek olarak görülürler. Adam gibi işlerine devam etsinler. yada Türkiyedeki cezai birimler yargılamasını yapmak zorunda.
Eşcinselliğin Kabullenilmediği Ülke: Türkiye
bence kendide escinsel olabilir başkalarına eşcinselliği güzel göstemeye çalışıyo- Makaleyi yayınlayan evli bir bayan, öyle birisi olsa zaten burada paylaşmazdım. (Profilini inceledim).
O zihniyeti değiştir, biz karşılaştığımızda neyin ne olduğunu bilmiyormuyuz?
İnsanın karşı cinsin farkında olması ve cinsel duyguların gelişmesi daha çocukluk döneminde başlar. Beş yaşına bile basmamış bir çocuk kız ile erkek arasındaki ayrımı kavrayabilir ve her iki cinsten arkadaşlarına farklı davranır.Son Düzenleme: CapanQGLU ~ 31 Ekim 2009 16:50
Olcay. Serdar Reisi sil... PcMaKeR....Farkındaysan nüfus cüzdanları da pembe ve mavi. Ayrı bir renk yok. Bu durumda fiziksel olarak cinsiyet göz önüne alınıyor. Örneğin Bülent Ersoy. Pembe nüfus cüzdanı var. Yani kadın.
http://www.tbmm.gov.tr/anayasa.htm
tuncab anayasada ... eşittir demişsin peki şunu niye belirtmedin!
(Ek fıkra: 7/5/2004-5170/1 md.) Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.
diğerleri yok.
Tartışmaya lüzum varmı bu türleri!
Temel Haklar ve Ödevler
Temel haklar ve ödevler kısmını iyi okuyun orda bütün Türklerin hakları var. konuşulan konuya göre eşcinsellerinde mecburen hakları var yasada ya kadın ya erkek olarak görülürler. Adam gibi işlerine devam etsinler. yada Türkiyedeki cezai birimler yargılamasını yapmak zorunda.
Ayrıca da o alıntı yaptığın maddenin ana metnini okumamışsın galiba.
"X. Kanun önünde eşitlik
Madde 10 –
Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir."
Bunun tartışılacak bir yanı yok. Sonuçta insanları eğilimlerine göre (ki eğilimler de "ve benzeri sebeplerle" kısmına giriyor diye düşünüyorum) yargılanamazlar. Hadi eşcinselleri bir kenara bırakalım, o zaman hermafroditler(doğuştan çift cinsiyetliler) diğerleriyle eşit olmayacak mı? Aynı kapıya çıkar...
....
Benden alıntı yaptığın yazıyı tam okudun mu tuncab. yardımcı olayım:
Temel haklar yazan alt kısmı tam oku.
Tüm Türkler. Kim olursa olsun anlamına geliyor.
Nüfus cüzdanı demişsin. Elin ingiliz ... gelse senin yaptığın alıntıya göre onlarda bizden biri gibi davranacaksın. İşte Türkiyenin durumu bu!
Yasadaki boşluklarımızı iyi değerlendiriyorlar maşallah.
erkeğin erkek gibi,kadının kadın gibi yaşadığı ortam isterim ben diğer ortamlar ahlaki olarak çöküş yaşar ve ahlaki çöküş yaşayan milletlerde fazla yaşayamaz diye düşünüyorum
herkesin görüşüne saygı gösterilir eyvallah ama karşıdakininde bize saygısı olmalı
Eşcinselliğim Kabullenilmediği Ülke:Türkiye
Başlık konuyu zaten tamamiyle açıklamış. Bence bir toplumda her kesimden insan olabilir. Lezbiyenidir vb. ... Asıl sorun şu ülkemizde din bu olayı kısıtlıyor. Arkadaşlar din kişinindir, toplumun veya devletin değil. Din eşcinselliği yasaklıyormuş, A kişisinin dini kendine, B kişisinin dini kendinedir. A kişisi kendi tercihlerinden dolayı başkaları tarafından yargılanamaz veya kınanamaz. Toplum o kişiyi dışlayabilir o ayrı bir mesele. Kişi dışlanacağını bile bile böyle bir tercih yapmışsa o kendi hatasıdır...
Acaba psikolojk mi? yoksa Gen ler ile mi alakalı? Bu konuda çelişkiye düşmüşmüşümdür.
Erkek ve kız çocuğunun yetiştirilmesi farklılıktan mı geliyor acaba? Kız çocuğunun eline makyaj malzemeleri, bebek verirsiniz beğenilmeye bakmaya hazırıklı ol! der gibi, erkek çocuğuna ise silahlar arabalar br nevi benzerleri..Aslında bana göre bunlar hep hayata alıştırmalardır.
Hadi vuralım öldürelim bumudur hataların telafisi? tabiki değil ama kızların korunmaya olan arzusunun normalliği kadar komik gelirdi korunmaya muhtaç bir erkek görmek...
Anlamıyorum, anlayamıyorum, Merak ta etmiyorum! Rabbim başıma vermesin kafi..
bu makaleyi yazan acaba neden böyle bişey yazmış onu düşünmek lazıArkadaşım nerden nereye geldin, daha ne yazdığını bilmiyorsun.
İranda eşcinsellik nasıl acaba:
Direk idam.
TR Kabullenmiş mi?
İran'da eşcinsellik yasak. Ama dünyada cinsiyet değiştirme ameliyatlarının en çok yapıldığı 2. ülke. Birincilik Tayvan'da. Cinsiyet değiştirdikten sonra evlenmeye izin veriyorlar hatta İran'da...
Bu arada, konunun kavgaya dönüşmediğini görmek güzel. Teşekkürler katılanlara...
Abi kavgaya dönüşecek durum yok. Yanlız iranlıların cinsiyet değiştirdikten sonra evlendiğini bilmiyordum. Bak bizde de öyle yapsınlar dicem ama örnek var:
Bülent Ersoy. Pembe nufüs cuzdanı var. Evlendi de kaç kere.
Ama kimliksizleri tartışıyoz ve durum ortada. Elimizden ne gelir onları kötülemek. Peki hak arıyorlar mı çok az.
Çoğu kişi paramı ver işini gör mantığında eşcinsellerin. işi ciddiyete döküp cinsiyet değiştirenlere saygımız sonsuz. Bakın Bülent abla yine iyi bir örnek. Şimdi düşünüyordun keşke değiştirmeseydim diyede. (sadece tahmin :))
<
Benden alıntı yaptığın yazıyı tam okudun mu tuncab. yardımcı olayım:
Temel haklar yazan alt kısmı tam oku.
Tüm Türkler. Kim olursa olsun anlamına geliyor.
Nüfus cüzdanı demişsin. Elin ingiliz ... gelse senin yaptığın alıntıya göre onlarda bizden biri gibi davranacaksın. İşte Türkiyenin durumu bu!
Yasadaki boşluklarımızı iyi değerlendiriyorlar maşallah.
Anlayamadım. Ben alıntıyı "Temel Haklar" kısmından yapmadım. Anayasanın birinci kısmı, sondan bir önceki başlık(X. Kanun önündeki eşitlik). Senin yaptığın alıntı da buradan. Hatta benim alıntımın hemen altında yer alıyor. "Elin" İngilizi ile alakayı da pek anlamış değilim. Biraz daha açık yazar mısın? Saatlerdir fizik çalışınca böyle olunuyomuş demek ki
"Elin" İngilizi ile alakayı da pek anlamış değilim. Biraz daha açık yazar mısın? Saatlerdir fizik çalışınca böyle olunuyomuş demek kiElin ingilizi demeseydim iidi benim de aklıma geldi kesin takar şimdi ona diye değiştirmek zoruma gitti.
elin gavuru benim memleketime gelip homoluk yapıyor. TR de çok. sonra Türk vatandaşı olmak için çabalıyor ama çevresinide kışkırtıyor bizlerede hak vermeliler vs vs diye.
Bu adam Türk olursa Tüm haklardan faydalanacaktır. Ama ben diyorum ki bu adamlar (adam iş bildiğin adam.) gitsin ya kestirsin atsın konuyu fazla uzatmasın mahkeme vs diye güzelce ameliyat olsun. Biz Hüsniye diyeceğimize Fatma gibi isimler kullanırız artık. Alsınlar pembe cüzdanlarını artık ne yaparlarsa yapsınlar yada bizim haklarımızdan kendi öz cinsiyetlerini araya sokup faydalanmasınlar.
Hem homo hem Erkek haklarından faydalan oldu anam. hadi güle güle demek daha mantıklı devleti ordan da doğru orantılı olarak bizi kemiriyorlar... Hiç kimse kimsenin hakkını almamalı. bu durum bu.
Sende az çalış fiziği. Tamam etkiye tepki. sen ya kuvvetlerdesin yada basınçta falan :P
Onu çözmek için tek yol var: Eşcinselliği de Anayasa'ya sokmak. Yani şu "din, dil, ırk..." maddesine "cinsel eğilim" eklemesini yapmak. Gerçi gerekmiyor, ama illa kesin bir şeyler olsun istiyorsan...
Bu arada "erkek hakları" konusuna kafam takıldı. Erkeklerin ayrı hakları mı var yani?