eski hdd yi usb ye çevirme

cod-96_2026
14-08-2010, 14:21   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
321 mesaj

eski bir bilgisyarım var  7-8 yıllık fln bunu hdd  değerlendirmek istiyorum acaba usb ye çevirp taşınabilir yapa bilirmiyiz

VOY
14-08-2010, 14:29   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
922 mesaj

HDD'yi hariciye çevirmeyi ilk defa sizden duyduğumu söyleyebilirim.

mcafee23 ayrılmıştır
14-08-2010, 15:38   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Alıntı: VOY  

Taşınabilir disklerin içinde ne var zannediyorsunuz
ikinci kerede benden duy o zaman,oluyor çünkü
bir hdd kutusu alıyorsunuz içine eski harddiskinizi takıp kullanıyorsunuz. 

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 14 Ağustos 2010 15:39
cod-96_2026
14-08-2010, 17:52   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
321 mesaj

bunu nasıl yapabilir veya yapa bilirmiyiz

Son Düzenleme: cod-96_2026 ~ 14 Ağustos 2010 17:56
mcafee23 ayrılmıştır
14-08-2010, 17:56   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

http://www.vatanbilgisayar.com/c ... ils.aspx?I_ID=33498

bunun gibi birşey alacaksınız.Kutuya hdd montajını yapıp usb'den bilgisayara bağlayacaksınız
hdd büyük ihtimalle IDE'dir ama değilse HDD'ye uygun kutu alın (S-ATA)

cod-96_2026
14-08-2010, 18:06   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
321 mesaj
Alıntı: VOY  
bide Aerocool dan duy ozaman

Eski Notebook Diskinizi Harici Olarak Kullanın
Aerocool Infinity Drive'ı kullanarak eski IDE arabirimli notebook diskinizi harici disk olarak kullanabilir ya da Infinite Panel ürününü ayrıca satın alarak masaüstü bilgisayarınıza tak-çıkar özellikli bir harici depolama alanı yaratabilirsiniz. Uygun fiyatı ve alıştığınız Aerocool Kalitesi ile Infinity Drive tam aradığınız 2.5" IDE sabit disk kutusu çözümüdür.

VOY
15-08-2010, 12:17   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
922 mesaj
Alıntı: mcafee23  

Taşınabilir disklerin içinde ne var zannediyorsunuz
ikinci kerede benden duy o zaman,oluyor çünkü
bir hdd kutusu alıyorsunuz içine eski harddiskinizi takıp kullanıyorsunuz. 
Harici disklerin içinde ne olduğu olayı değil. Sonuçta yeni yetme biri değiliz. Olay hdd lerin hariciye çevrilmesi. Bilmiyordum, öğrenmiş olduk. Eyvallah.

sinanyc
22-07-2011, 23:24   |  #8  
Üye
59 mesaj
Alıntı: cod-96_2026  
bunu nasıl yapabilir veya yapa
bunca zaman sonra konuyu birde ben hortlatayım dedim
chip online sayesinde teknolojinin sonunu öğrendim ve her yeni çıkan bir cihazı farklı yerlerde denedim
örneğin fotoğraf makinesini tv ye bağlayıp web cam olarak kullanmak hemde resimleri izlemek gibi
pcyi tv ye bağlamak flash belleği oto teybine uydurmak cd çaları kaset çalardan dinlemek bir pcden 3 pcyi yönetmek format atmaktan usb kuruluma kadar
şimdi konuya geleyim usb ye led lamba bağlayıp  masa üstü lamba yaptım  işinizi 5 volt led lamba görecektir eski hdd nizi atmayın diye defalarca  sitelerde yazılar okudum ve bir elektronikçiye gidip kendime bir aparat yaptırdım  ide çıkışları  sataya çevirdik ayrıca birde usb port ekledik denedim ilk çalışma boşa çıksada 3 ay uğraşıp elektronikçinin atladığı hatayı buldum  data yolları ve +5 volt ve eksi kablolarının yerleriydi onuda halledip  tekrar denedim işlemi tmm dı pc biosdan hem cd room u hemde hddyi gördü bunu üzerine aynısından 2 adet yaptım
cdroom olmıyan mini laptoplara usbden cdroomu bağlayıp format atıyorum ayrıca hdd kurduğum pardus işletim sistemi ile çökmüş pclere takıp kurtarıyorum  yani anlıycanız böyle birşey yoktu ama aranınca bulunuyormuş şimdilrde ise artık her yerde bulacağınız bir aparat fiyatı 5 ile 20 tl arası  satıcının vicdanına kalmış eğer tanıdığınız bir elektroikççi varsa hemen yanına gidip bir sıkıştırın derim :) bu anlattığım olaylar 2 yıl önceydi  ve şimdiler flash disklerle her şey yapılıyor yeterki işinizi görecek cihazı almak ayrıca yine burdan chip online ve bana yardım eden üyelerine teşekkür ederim saygılar