Benim elimde eski oyunlar var(gta san andreas,fifa 2008 vb.) bunları yüklerken windows 7 de çalışmıyor ne yapabilirim?
eski oyunlar windows 7 de çalışmıyor, çözümü?
Özelliklerden uyumluluk ayarlarını değiştirebilirsin. Birde yüklediği zaman eğer çalışmayacaksa soruyor "Düzgün yüklenmedi yeniden yüklemek ister misiniz" diye. Önerilen ayarlarla yükle seçeneğini tıkla. Büyük ihtimalle çalışacaktır
Açacağın programın kısayolundan----> Özellikler ------> Uyumluluk ------> Uyumluluk modu ( Oyunların hangi windows versiyonunda çalıştığını seç) Böyle yaparsan muhtemelen çalışacaktır. Benim anlamadığım windows 7 de zaten böyle bir hazırlık var sen ayarlamadan kendisi yapması lazım. Böyle bir dene bakalım. Olmazsa dediğim gibi baştan yükle.
Uyumluluk dediğimde sadece 98/me/2000/xp ve vista geliyor.
Tamam sen ordan zaten win 7 'i seçmeyeceksin. Oyun en son windowsun hangi versiyonunda çalışıyorsa onu seçeceksin. Mesela GTA için XP service pack 3 te çalışması lazım
Kurulumda eksiklik vardır silip tekrar kur
xp kur bırak o yandan çakma işletim sistemlerini kur kafan rahatlar hız mı hız güç mü güç stabilti mi stabliti hersey xp de gerçek güç xp
ama iyi reklam yaptım haa cidden başarılı tuttum bunu
Çok ilginç win 98'den kalma Age Of Emp. bile win 7'de çalışıyorken (renk sorunsalını saymazsak ki o da üç satırlık bir komut dosyası yardımı ile çözülüyor.) dediğin oyunların çalışmaması anormal bir durum.... ?
Fifa 2007'nin çalıştığını biliyorum çünkü ben kurup oynamıştım bir ara... AgeOf'ta çalışıyor biraz önce oynadım hatta....
Arkadaşım C sürücüsüne sağ tıkla önce 'özellikler' i aç, sonra açılan bölmenin üstündeki 'araçlar'a tıkla. 'Hata denetimi'nin altındaki 'şimdi denetle'ye tıkla. Açılan bölümdeki her iki kutucuğu da işaretle ve 'disk denetimini
zamanla'ya tıkla, tamamla ve pc yi yeniden başlat, hata denetimi yapılacaktır, bu işlem 1,5 saat kadar sürecek ve sistemdeki hataları düzeltecektir. Sabırla bekle. Bu işlemden sonra windows updateden güncelleştirmeleri kontrol et, bu zaten kısa bi işlem. Bu işlem de bitince pc yi yeniden başlat ve oyunları çalıştırmayı dene. Yine olmazsa bu kez uyumluluğu tıklayıp xp(service pack 3) ü seçebilirsin. Bunları yap oyunlar %90 çalışacaktır.
Bisey sormak istiyorum ki soracağım hani anladım konuyu baska bi tarafa dogru cekiyorum ama olsun silkroad a hangi uyumluluk görünümünü vermem gerekiyor?
Çok ilginç win 98'den kalma Age Of Emp. bile win 7'de çalışıyorken (renk sorunsalını saymazsak ki o da üç satırlık bir komut dosyası yardımı ile çözülüyor.) dediğin oyunların çalışmaması anormal bir durum.... ?Haklisin arkadasim zaten aciklamada oyun kurulup kurulmuyor onu bile net belirtmiyorlar ama 100%99 calismiyor diyenlerin cogunun sorunu oyunu ilacli oynadiklari x86 ve prog files arasinda ilaci dogru yer yerlestirmeyi becerememeleri vsvs gibi seyler.Fifa 2007'nin çalıştığını biliyorum çünkü ben kurup oynamıştım bir ara... AgeOf'ta çalışıyor biraz önce oynadım hatta....
vorbisfile.dll dosyasını indirdim ve oldu.