eski sisteme ekran kartı dopingi

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
system_fay
01-10-2005, 02:06   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Herkese iyi günler. Benim 2002 sonu aldığım bir sistemim var şimdiye kadar idare etti ama artık yetmiyor (aslında yetmeyeli çok oluyor ama para ayıramadığımızdan pek dikkate alamadık, idare ettik). en geç bir yıla kadar yeni bir sistem alabiliyorum o vakite kadar sisteme yeni bir ekran kartıyla doping yapma niyetindeyim (sistemin özellikleri ışığında gelecek olan ekran kartının neler sunacağını bilemiyorum).

Sistemim: asus i945 anakart (4x agp), p4 1.8, 512 mb ddr266, 64 mb asus geforce4 mx 440

Forumda yaptığım taramada karşıma çıkan bilgilerden birinde (ki tembelliğimdenmidir yoksa karşıma konuyla alaklı az sayfa çıktığındanmı, yanlış arama yapmış da olabilirim biraz sonraki bilgiye ulaştım, sadece bu bilgi var elimde) 4x slotlarına takılan 8xlik ekran kartlarının %20-30 gibi performans kayıpları yaşadıkları, bunun dışında bir sorunun olmadığı söyleniyordu. Sizce 4xli bir sistemin 8xli bir kartla ilişkisi ne boyutta olur, fazla densizlik ederler mi.

Yav sen bu sistemle bir yıl daha idare et mi diyorsunuz (bu yapilabilemez gibime geliyor, yapılmamalı, zira pek bir kötü olur) yoksa tavsiyemiz şu karttır mı cevaplarınızı bekliyorum. Sponsorum vazgeçmeden alayım şu kartı. sağolun. Gülümseme
(aslında radeon 9550 chipsetli bir kartta gözüm var eğer 4x-8x farklılığı izin verirse)

Son Düzenleme: system_fay ~ 01 Ekim 2005 02:40
Kapalı Hesap (8034)
01-10-2005, 18:55   |  #2  
Kapalı Hesap
237 mesaj

anakart ve ramlerin üzerine para ekleyip ramle anakartı yenile işlemci ve diğer parçalar kalsın sende o kart aslında idare eder benim aynı ekran kartından vardı son çıkan bütün oyunları çalışırıyordu sürücüleri güncel tuttukça çalıştıramayacağı oyun yoktur şimdi gelelim sorunlarına
1.4x le 8x arasında dediğin gib farklar var ama sorun olmuyor 8x olan bir kart 4x te tam performans çalışmaz fazla densizlik eder
2.radeon 9550 chipsetli ekran kartları güzel performans verir o ekran kartını overclock edip 9600xt ye çevirebilirsin chip de bir ara 9550 ile  overclockla ilgili bir yazı yazmıştı gelişmelerden haberdar et

system_fay
02-10-2005, 01:41   |  #3  
OP Taze Üye
6 mesaj

ridvanyorgun sağolasın. Şimdilik ram ve anakarta para harcama niyetinde değilim. Para harcayabileceğim vakit AMD'li, PCIE,li bir sistem alma niyetindeyim. Şu an sulandığım bir sistem var (ama para ayırabildiğim vakitte sulandığım sistem bugünkünden farklı olacak). O vakte kadar yeni bir ekran kartıyla oyunlara bulaşma niyetindeyim. istediğim şimdikinden daha iyi oyun performansı, uçma niyetinde değilim (ki bu sistemle uçmaya çalışmak saçmalık olur). elimdeki kart, elimdeki bazı oyunları çalıştırmıyor (pop, splinter cell pandora tomarrow). bu vakit beridir oynamayı istediğim çoğu oyunu almadım (tahminimce ekran kartı ya yetmeyecekti onlara ya da düşük çözünürlüklerde çalıştıracaktım onları). şu anda lord of the rings - battle for middle earth oyununda sistem özellikle kalabalık savaşlarda aepey kasılıyor zaten oyunu düşük grafik ayarlarında oynuyorum.
anakartla rami değiştirmeyi düşündüm ama elde edeceğim performans çokda uzun ömürlü olmayacaktı, sonrasında sistemi güncellemekte zor olacaktı. biraz daha idare edip hepsini birden elleyeceğim. o vakitte şu anki yeni teknolojiler daha bir oturmuş olur şimdikinden daha temiz bir sistem toplarım. kafamı karıştıran 4x-8x ilişkisiydi. galiba radeon 9550 bir ekran kartı alıcam ama daha tam karar verebilmiş değilim (dedimya galiba). biraz daha araştırma yapıp net kararımı vericem Gülümseme.

jaina
02-10-2005, 21:37   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

Tabii ki şu an alacağın bir 9550 seni Mx440 dan kat ve kat daha iyi performans açısından tatmin edeceksede söylediğin oyunlarda aşırı bir performans bekleme.

Bu arada Battle For middle earthde oyundaki takılmalar ekran kartından çok işlemci ve ram darboğazlığından oluyor. Çünkü bende P4 2.8ghz, 512ddr, 9800pro sistemde dahi bazen takılmalar yapıyor. Kalabalık savaşlarda yapabileceğin birşey olmayacak. Diğer oyunlardada yüksek performans bekleme.