Herkese iyi günler. Benim 2002 sonu aldığım bir sistemim var şimdiye kadar idare etti ama artık yetmiyor (aslında yetmeyeli çok oluyor ama para ayıramadığımızdan pek dikkate alamadık, idare ettik). en geç bir yıla kadar yeni bir sistem alabiliyorum o vakite kadar sisteme yeni bir ekran kartıyla doping yapma niyetindeyim (sistemin özellikleri ışığında gelecek olan ekran kartının neler sunacağını bilemiyorum).
Sistemim: asus i945 anakart (4x agp), p4 1.8, 512 mb ddr266, 64 mb asus geforce4 mx 440
Forumda yaptığım taramada karşıma çıkan bilgilerden birinde (ki tembelliğimdenmidir yoksa karşıma konuyla alaklı az sayfa çıktığındanmı, yanlış arama yapmış da olabilirim biraz sonraki bilgiye ulaştım, sadece bu bilgi var elimde) 4x slotlarına takılan 8xlik ekran kartlarının %20-30 gibi performans kayıpları yaşadıkları, bunun dışında bir sorunun olmadığı söyleniyordu. Sizce 4xli bir sistemin 8xli bir kartla ilişkisi ne boyutta olur, fazla densizlik ederler mi.
Yav sen bu sistemle bir yıl daha idare et mi diyorsunuz (bu yapilabilemez gibime geliyor, yapılmamalı, zira pek bir kötü olur) yoksa tavsiyemiz şu karttır mı cevaplarınızı bekliyorum. Sponsorum vazgeçmeden alayım şu kartı. sağolun.
(aslında radeon 9550 chipsetli bir kartta gözüm var eğer 4x-8x farklılığı izin verirse)