yetenek mi?
zeka mı?
yorumlarınızı da bekliyoruz :)))
Espri zeka işidir ondan Türkiye de az esprili insan varya :)
ikiside. her zeki insan iyi espri yapamaz, bu konuda yetenekli olanlarda iyi-kötü zeki sayılırlar. en azından pratik zeka ve farklı düşünme açısından. ortalamanın altında bir kapasitede olupta herkesi güldürebilen yok, veya nobel'leri alabilip stand-up yapabilcek biride...
ikiside. her zeki insan iyi espri yapamaz, bu konuda yetenekli olanlarda iyi-kötü zeki sayılırlar. en azından pratik zeka ve farklı düşünme açısından. ortalamanın altında bir kapasitede olupta herkesi güldürebilen yok, veya nobel'leri alabilip stand-up yapabilcek biride...kesinlikle =)
zekılık aklın ıyı kullannılmasıdır espırı işine gelıncede pratik zeka yanı anı durumlarda hızlı dusunme yetisini devreye sokmaktır bılım adamlarıda zekıdır ama espırılerıyle unlu değillerdir bence iş yetenekle pratik zekayı birleştirmek
ikiside gerekli. sadece zekayla espri yapamazsın. sadece yeteneklede zırva dan başka birşey yaratamazsın. ikisi birlikte espri oluyor işte.
Yetenek; o anda doğal bi şekilde o havayı yaratabilmeni sağlar.
Zekilik; aklına iyi espri gelmesini sağlar...
Ama bence yetenek daha ağır basar. Yetenek olmadımı zekayla bulduun en iyi espri bile çok kötü olur. Yani yetenek olmalı; ama zeka olmasa bile bulursun yani yapacak bi espri hatta bulamasan bile yeteneğinle komik olmayan bi espriyle bile milleti güldürebilirsin. En iyisi ikisinin birlikte bulunması tabi; ama illa biri bulunacaksa ben yetenek diyorum...
espiri yapmak zeka işidir buna ince mizah denir yetenek işin işine girerse kaba mizah olur her ikiside gereklidir ince mizah yapmak zeki adamların işidir ve ülkemizde ince mizah yapan yok denecek kadar azdır ülkemizde genellikle kaba mizah kullanılır ve herkez tarafından alkışlanır
Mizah hayata karşı bir duruş biçimidir bunun için zeka kadar ilgiler de önemlidir
Çevremdekiler tamamen tersini düşünüyor çevremde olmadığın için bilemezsin ayrıca kastettiğim 70 milyonun karşısına alıp izlediği kişiler dışardaki vatandaş değil.70 milyon izliyorsa vardır o işte bir hikmet,elbetteki patavatsız,espri yapim derken içine edenler var affedersin ama Türk halkına mal etmek çok yanlış !
Zaten onları kastediyorum bende espri yapayım derken içine eden çok kişi var. Zaten Türk halkına mal etmedim ben o espri yapmaya çalışıpda yapamayan hala medya'nın içinde olanlara söyledim. Konuyu başka yerlere çekilmesin yanlış anlaşılmış olabilir.