Ethernet kablosu ile modem hattı çekmek mümkün mü?

radyoaktif
28-02-2013, 01:40   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Arkadaşlar iyi günler.

Hattımın daha stabil olması açısından bu düzenlemeyi yapmak istiyorum. 1. katta oturmama rağmen hattımda kopmalar meydana geliyor ve arada yavaşlama yapıyor. 8mb'e kadar limitsiz tarife kullanıyorum. Ve içimi rahatlatmak için artık ev içindeki internet kablosunu ethernete çevirmek istiyorum.

Sorum gayet açık; RJ45 uçlu CAT6 ethernet kablosu ile, evin içindeki RJ11 uçlu telefon hattından modeme hat çekmem mümkün mü?

Yapmak istediğimi açıklamak gerekirse;

Telefon hattından direk modeme cat6 kablo ile hat çekmek istiyorum. Sonuçta duvarda gömülü olan telefon hattı RJ11 girişi ve ben oraya RJ45 ucu takamam. Hadi bi şekilde taktım ve o RJ45 ucunuda splittera takıp ordan dağıttım diyelim ama bunun içinde ethernet portlu splitter lazım peki böyle bir splitter varmı? Hadi var diyelim; tekrar splitterdan modem ve telefona dağıtırken RJ11 uçları ile vermem lazımki cihazlara takabileyim çünki modemle telefonda RJ11 girişli. Buradan ne yapmaya çalıştığımı anlamışsınızdır umarım.

Hat bu;

Ama anlamadığım nokta şu;

Evin içindeki RJ11 uçlu telefon hattı haliyle 2 kablodan oluşuyor (+ ve -) Ama benim döşemek istediğim RJ45 uçlu CAT6 ethernet kablosunda 8 uç var. Şimdi ben ethernet kablosunu, telefon hattına nasıl sokacağım? Ethernet kablosundaki 8 ucun 6 tanesini kesip sadece 2 tanesini yeniden mi çakmam lazım eğer öyleyse hangi 2 tanesini? Telefon hattındaki RJ11 ucunu, RJ45'e çevirip, sonra modemin bulunduğu odaya kadar RJ45 kablo ile devam ettirip, tekrar modeme RJ11 olarak mı girmem lazım? Ve bunları ne şekilde yapacağım? Bunun için RJ45 portlu splitter almam lazım sanırım tabi öyle bir splitter varsa. Ama varsa bile; RJ11 telefon hattından RJ45 dönüştürücü yardımıyla, ethernet portlu splittera girmem lazım, ardından modeme ve telefone tekrar RJ11 çıkışı almam lazım ki o cihazlara takabileyim. Tabi böyle bir iş için RJ45-RJ11 dönüştürücü gibi aparatlara ihtiyacım var sanırım.(tabş gene böyle bir aparat varsa:))

Kafam çok karıştı arkadaşlar. Sade bir şekilde sorduğum sorudan ne yapmam gerektiğini söylerseniz sevinirim :)