ethernet sorunu

turgutozben
13-12-2010, 17:48   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
42 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

Arkadaşlar kullandığım masaüstü bilgisayarda ön panel usb lerden birisi, ön panel ses girişleri ve ethernet kartı çalışmaz oldu. Bunlarla birlikte bilgisayarın açılmasında da sorun olmaya başladı. Bilgisayarı açmaya çalıştığımda anakart marka ve modelinin olduğu ilk pencere geliyor ve burada takılıyordu, bıraksam 30dk öylece kalıyordu. Bu sorun olduğunda da sorunlu olan usb girişine bir usb elemanı takıp pc yi resetlediğimde açılıyordu.

Sorunlar bu şekilde olunca ben de anakart üzerinde bu yerleri ilgilendiren bir köprünün yanmış olabileceğini düşündüm. Anakartın garantisi devam ettiği için bilgisayarı anakartı aldığım bilgisayarcıya bırakmıştım. Daha sonra telefon geldi ve sorunun işletim sisteminin yeniden kurulması ile ortadan kalktığı söylendi (sorundan sonra ben de bir çok kez formatlamıştım). Teslim alırkenden herbiri çalışıyordu.

Bilgisayarı eve getirip bağlantılarını yaparken (ilk power kablosunu taktım) arka panelden elektrik çarptı, çarpılma şiddeti de yüksekti kolumda felan biraz uyuşma oldu. Bilgisayarı açtığımda yine ethernet kartının çalışmadığını gördüm. Bilgisayara taktığım ethernet kablosunu başka yerde denedim kabloda sorun yok.

Çarpılma olayını söylediğimde de bilgisayar değil de kullandığınız prizin topraklamasında sorun oldu denildi. Bilgisayar kapalıyken bu şekilde çarpması pc den değil de prizden kaynaklı olabilir mi?

Şimdi sorun bir kısadevre ve temassızlık olabilir mi? Teknik servise gidip gelirken yolda ufakda olsa sarsılıyor olması böyle bir temassızlığa ve bu temassızlığın giderilmesine etki ediyor olabilir mi? Böylece orda çalışıp burda çalışmadı, üstünede çarptı denilebilir belki. Yorum ve yardımlarınızı bekliyorum.