Ev telefonundan garip sesler çıkıyor (kendi kendie

ceryan
21-05-2007, 17:12   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

Merhaba arkadaşlar, ev telefonundan bazen kapalı olsa bile sinyal sesi gibi acayip sesler çıkartıyor geçenlerde internet açıkken telefon küt diye gitti ne internet ne de çevir sesi yok derken telekomu aradım arıza kaydı yaptım iç dört tane biri ev telefonu çevir sesi yok diğeri internetle ilgili sorun var iki üç tane arıza kaydı  yaptıktan sonra beklemeye başladım aradan yarım saat felan geçti telefon kendi kendine düzeldi arıza kaydına gelince iki gün sonraya gün verdiler ama çevir sesi arıza kaydı için bir iki saat sonra aradılar tabi telefon düzeldikten sonra. İşin garibi biz 2 3 senedir internet kullanıyoruz böyle bir sorun daha önce hiç olmamıştı yaklaşık 6 aydır telefondan garip sesler gelmeye başlamıştı ama iki senedir niye olmadı da şimdi oldu? tek düşündüğüm şey splitter kullanmıyorum telefondan gelen seslerin ve telefon hattının kesilmesi bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

Son Düzenleme: ceryan ~ 21 Mayıs 2007 17:14
cell-o
21-05-2007, 17:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
843 mesaj

tabiiki splitter kullanmalsınız.çünkü sabit telefon ait ses frekansları(4-10 kHZ) farklıdır.ADSL sinyali farklıdır.
onun için splitter kullanmalısınız.birde eve gelen bakır kabloları kontrol ediniz.bir kopukluk olma ihtimali vardır.

kolay gelsin.

ceryan
21-05-2007, 17:39   |  #3  
OP Taze Üye
11 mesaj

Kabloları tekrar kontrol ettim hiçbir sorun yok splitter olmadığı için telefon çalınca veya telefonla konuşurken cızırtı olsa tamam ama telefon durduk yere ses çıkartıyor bazen yapıyor internetten yani splitter olmamasından mı kaynaklanıyor yoksa başka kablo sorunu hariç bir sorunmu var hala anlayamadım arızadan gelen telekom görevlisi sorunun santralden kaynaklanabileceğini söylediler işin ilginç yanı geçen internet ve telefon tamamen gitti demiştim ya o zaman telefon tekrar düzelince modemin fişini taktım bu seferde şifreyi kabul etmedi türk telekomun sitesine yönlendirdi?? işte bu duruma telekom santralden kaynaklanan bir sorun profil tanımlamayla ilgili bir sorun diye yanıtladılar.

- telefon ve internet (internet açıkken) küt diye gidiyor
- yarım saat sonra düzeliyor
- interneti açıyorum
- şifreyi sanki birileri değiştirmiş gibi şifre hatalı deyip telekomun sitesine yönlendiriyor
- üst üste yapılan arıza kaydından sonra telekom bekleyin sorun düzeltilmesi için çalışılıyor diyor
- aradan saatler sonra müşteri hizmetleri arayıp şifremi söylüyor
- interneti açıyorum son olarak internet normale dönüyor

ama buradaki sorun splitterden kaynaklansa telefon niye tamamen çevir sesi dahil gidiyor ve yarım saat sonra interneti açınca neden şifre hatalı deyip telekomun sitesine yönlendiriyor

cell-o
21-05-2007, 17:46   |  #4  
Yıllanmış Üye
843 mesaj

şunu söyliyim.splitter olmazsa telefon cızırtıları devamlı duyarsınız.onun için splitter kullanın.çevir sesinin gitmesi ise ya sizizn bakır kablo kopukluk vardır.yada santralde sorun vardır.birde telekom sitesine yönlendiriyor.demişsiniz.öncelikle modemi resetleyiniz.tekrar bilgileri giriniz. kullanıcı adı sonuna @ttnet eklemeyi unutmayınız.birde genel olarak modem ayarlarınızı kontrol ediniz. pppOA vc-mux/pppOe LLc gibi santral ayarları sizin bölgenizde hangi santral varsa onu ayarlayınız.deneyerek bulabilirsiniz.

kolay gelsin.

ceryan
21-05-2007, 17:57   |  #5  
OP Taze Üye
11 mesaj

Yardım için teşekkürler.