evdeki bilgisayarın benim istedim zamanl

HPQ-User
24-02-2009, 04:10   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

mehmet60 sormuş:
evdeki bigisayarımda benim ayarladıgım zamanlarda acılmasını istitorum ayarladım sure ıcerısınde otamatık acılıp kapansın  dıger zamnlarda sifre istesın ya ne olur cevaplayın artık cocuklardan basgelemıyoruz ayrıca msn de kapatsın

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: 0
Sistem Özellikleri:
BILMIYORUM PARCALARINI ALDIK ISDE

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.6) Gecko/2009011913 Firefox/3.0.6

SAİNT
24-02-2009, 09:21   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Biosun içerisinde Wake Up on alarm seçeneği AMI bioslarda mevcut. Award ve phoneixlerde ise bx anakartlar sonrası %98 oluyor. Bunun ile kapalı bir bilgisayarı timer ile açabilirsin.

Wake up on lan olayı eğer ethernet kartınız genişletme yuvası ile bağlı ise (PCI ISA falan) wake up pini olacaktır iki bacaklı onu power on switchine direk paralel bağlarsanız olur (tabii ki bu atx anakartlarda olan bir durum yani dikey kenar tetikleme mevzusu detay gereksiz) ama yeni seri boardlarda entegre Lan chipleri direk I/O entegresiyle birlikte çalıştığı için böyle kasmaya gerek bulunmaz. Yanlız yazılımsal olarak windowsta güç ayarı yapmanız lazım aygıt yöneticisinden ağ aygıtının gücünün anakart kapalı durumda iken kesilmemesini sağlayan ayarı yaptıktan sonra yazılımsal olarak o ip ve mac adresine wake sinyali gönderilmes bu i#254; içinde yeterli.

Stand by dan kaldırmak için herhangi bir alarm programı i#254;ini görür. Mesela alarm clock. download.com dan bulabilirsin. Alarm aktif olunca bilgisayar direk uyanacaktır.


(alıntı)_

burda anlatmak istediklerimi arkadaşlar anlatmış biraz üşendim ve alıntı yaptım bunun için ayrıca detaylı ayarlar gerekiyo yukardaki yazıyı okumanız lazım ayrıca biosunuz buna uygunmu olduğunu bilmelisiniz ayrıca biosunuzu çok iyi tanımalısınız.________________

Banned
24-02-2009, 11:06   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
934 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

kapalı olan bilgisayarın otomatik olarak açılması bilmiyorum ama biraz zor gibi gözüküyor fakat size başka bir yol önereceğim yeni bir bilgisayar kullanıcısı olduğunuzu farzederek basitçe anlatayım
   bilgisayarda herkesin kendi özelliklerini ayarlayabileceği kullanıcı hesapları oluşturabilirsiniz denetim masasından kullanıcı hesaplarına gidin burada biri yönetici biri misafir olmak üzere iki hesap oluşturun her ikisinede uygun en az 8 basamaklı harf rakam karışımı birer şifre verin şimdi yönetici hesabı sizin hesabınız misafir hesabı çocukların hesabı olacak ikisininde şifresini çocuklara vermeyin misafir hesabının sisteme mudahale hakkı yoktur yani program kuramaz program silemez sonra denetim masasına gidip program kaldır dan msn i kaldırın artık sisteminizde msn olmayacak çocuklarınız misafir hesabından girecekleri için msn i tekrar kuramayacaklarda böylece bu sorundan kurtulacaksınız bundan sonra tek yapmanız gereken çocuklarınız pc yi kullanmak istediklerinde bilgisayarı açarken şifreyi onlara göstermeden sizin girmeniz hanımınızada şifreyi verirsiniz siz şifreyi girmedikçe pc yi kullanamazlar onları pc başından kaldırmak istediğinizde tek yapmanız gereken açma kapama tuşuna basmak pc kapanır ve siz istemedikçe açamazlar ayrıca girdikleri web sitelerini kontrol altına almak için ebeveyn denetimini kullanabilirsiniz

Banned
25-02-2009, 03:06   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

elektronik bilen bir tanıdığınız varsa açma tuşuna basit bir röle sistemi ile kumanda edebilirsiniz(saate göre çalışan sistemler bu konuda yardımcı olabilir)...kapama yine normal programlarla olursa daha sağlıklı olur....ben hiç denemedim ama olabilir sonuçta...

frozen
25-02-2009, 03:29   |  #5  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Saint arkadaşımız gayet güzel açıklamış açılma durumunu. Kapatmak içinde yapacağın işlem şu,

bir notepad açıp, işine
"shutdown -s" yazıp kaydetmek ve uzantısını ".bat" olarak kaydetmek. Dilersen bunu denetim masasında, görev zamanlayıcı yı kullanarak istediğin saatte bilgisayarı kapatmasını sağlamak için kullanabilirsin.

Bu komut bilgisayarını 1 dakikadan az bir süre içinde kapanmasını sağlar. Komutun aksi kullanılmadan durdurulamaz. Ya da bilgisayarı senin haricinde açan olmasını istemiyorsan şifre yöntemleri sonuçsuz kalıyorsa, Bu .bat dosyasını başlangıç a koyabilirsin. Böylece her açılışta bilgisayar kendisini kapatır.

Bu durumdan kurtarmak içinde, "shutdown -a" komutunu aynen önckinde olduğu gibi ".bat" olarak kaydedip masaüstüne değişik bir isimde koyarsan, örneğin; "hedehödö.bat" gibi, bilgisayarın açılış sırasına, karşına bilgisayar kapatılacaktır uyarısını verdiğinde çalıştırırsan kapatma işlemini iptal eder.

Banned
25-02-2009, 03:49   |  #6  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Hadi kapanmasını anladımda istediğiniz vakitte kendiliğinden açılması nedendir ? orasını anlamadım. Herneyse kediliğinden açılma olayınıve bu işteki soru işaretini atlarsak, eğer istdiğiniz gerçekten cocukların bilgisayar kullanımına sınırlama getirmekse bu oldukça basit.Eğer sistemi yenilerde aldıysanız işletim sisteminiz vistadır. Yapmanız gereken denetim masaasından öncelikle kendi hesabınız için parola ve çocukla için sınırlı hesap oluşturmak sonrasında ebeveyn denetimlerinden sınırlı hesabı istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Ne zaman açılabilir, ne kadar süreyle kullanılabilir, hangi saatler arasında kullanılabilir, hangi yazılımları kullanabilir, hangi dosyalara erişebilir, internete girebilir mi, girerse hangi sitelere erişebilir  vs. vs. tümünü sorunsuzca ek biir bilgiye ihtiyaç duymadan ayarlayabilirsiniz. İzin vermediğiniz bir vakitte blgisayar açılmayacak, sınırladığınız vakitten sonrada kendiliğinden kapanacak çocukların buna müdahale imkanı bulunmayacaktır.

Yalnız kafamdaki soru işreti sanki sizin bu  konuyu açma amacınız çocuklar için değilde bigisayarınızın istediğiniz zamanlarda kendiliğinden açılıp istediğiniz bazı işlmeleri yapmasını ve istediğiniz zamanda kapanmasınız ayalamak için açmışsınız gibi ?