Merhaba arkadaşlar.Evde normal uydu yayınımız var(iki anten).Ben odama da bi yayın kurmak istiyorum.Sorum şu;salondaki uydu alıcısına giren anten kablosunu gerekli materyal ile iki kola ayırsam birini salondakine diğerini odamdaki uydu alıcısına bağlasam yayını sorunsuz bir şekilde izleyebilir miyiz?Eğer bu şekilde olmuyorsa nasıl bir yöntem denemeliyim.Uydu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...
Evdeki Yayına Yeni Bir Uydu Alıcısı Bağlama YARDIM
resimdekine benzer spiletter yada diseqc adıyla bilinen aparat sayesinde bahsettiğin sistemi kurabilirsin.. uydunun LNB'sinden çıkan kabloyu giriş (in) bölümüne bağlayıp, çıkış (out) bölümünden kablolar ile yayını dağıtabilirsin.. ama her odada bir uydu alıcısı olması şart..
bağımsız bir yayın istiyorsan çanaktaki lnb nin çift çıkışlı olması lazım.
onların açtığı yayın benim odamda da göstersin yeter diyosan 2. uydu alıcısına gerek yok zaten.
bu kablosuz tv splitter idir uydu için geçerli değildir.resimdekine benzer spiletter yada diseqc adıyla bilinen aparat sayesinde bahsettiğin sistemi kurabilirsin.. uydunun LNB'sinden çıkan kabloyu giriş (in) bölümüne bağlayıp, çıkış (out) bölümünden kablolar ile yayını dağıtabilirsin.. ama her odada bir uydu alıcısı olması şart..
bu kablosuz tv splitter idir uydu için geçerli değildir.kablosuz tv splitter'ı nedir ayıptır sorması.. chavush_06 kardeşim her mahallede bir uyducu elektronikçi vardır.. bana diseqc (dayzek) lazım uydu yayını dağıtacağım diye gidip bir sor bakalım.. resimdekinin aynısını mı verecek yoksa başka bir şey mi ? sonucu da buraya yazarsan çok sevinirim yanlış bilinen bir şey varsa düzeltilmiş olur..
çhip10line hocam bu aparatı biliyorum,zaten ayrı bi uydu alıcısı koyucam,benim sormak istediğim mhmt06'nın dediği gibi salondakiler hangi yayını izliyosa ben de onu izlemek zorunda kalır mıyım?
çhip10line hocam bu aparatı biliyorum,zaten ayrı bi uydu alıcısı koyucam,benim sormak istediğim mhmt06'nın dediği gibi salondakiler hangi yayını izliyosa ben de onu izlemek zorunda kalır mıyım?hayır uydu alıcıları farklı olduğu için herkes istediği kanalı izler.. aynı sistemi evimde sorunsuz kullanıyorum.. salonda ayrı, çocukların odasında ayrı uydu alıcıları var...
mhmt06 dediği durum şöyle olur, bazı uydu alıcılarında giriş olduğu gibi RF'den yada normal uydu çıkışından paralel bir kablo ile ikinci bir TV'^ye yayını aktarabilirsin.. bu durumda tek uydu alıcı olduğu için her iki TV'^de de aynı yayın olur..
Son Düzenleme: çhip10line ~ 27 Kasım 2013 16:58
çanak antenden gelen kabloya 1 recever bağlayabilirsiniz. splitter ile gelen hattı birden fazla odaya dağıtarak tek bir cihazı istediğniz yere taşımak için kullanabilirsiniz. Bu şekilde 2 cihazıda bağlarsanız cihazlara zarar verebilirsiniz. yayınlar vertical ve horzantal olmak üzere iki bandtan gelmektedir. bu nedenden dolayı tek hatta 2 cihaz bağlanmamaktadır.
Ayrı bir recever kurmak için çanak şahsi ise twin lnb (çift çıkışlı) kullanarak ayrı bir kablo çekmek gerekir. Merkezi uydu sistemi varsa çatıda bulunan Multiswirtch te boş çıkış varsa ordan kablo çekmek gerekir.
Kolay gelsin.
Biriniz olur biriniz olmaz diyosunuz,nasıl bi iş ben anlamadım :) Neyse en garantisi lnbyi değiştirmek herhalde?
http://img-teknosa.cubecdn.net/T ... uclu_ciftli_lnb.jpg
bu olmadan olmaz. altta iki çıkış var dikkat et.
televizyondan çanağa kadar ölç ve o kadar kablo al. uçlarına f konnektör taktırhttp://t0.gstatic.com/images?q=t ... qZy3q3-W_2emwvWWi3g
çanağı milim oynatmadan lnb yi değiştir. eski kabloyu birine tak diğerinede yeniyi takıp uydu alıcına bağla.
sonrada uydu ayarlarından lnb ayarlarını yap o kadar.
Anladım.Yardımlarınız için teşekkür ederim.