iOS 5 çıkınca 4gb lik dosya telefonundan tamamen gitecek fakat sabredip yarım saat iphoneu eşzamanlamada bırakırsın bir ara. Tek sıkıntı Cydia uygulamalarının çoğu iOS 5 e alışması için biraz zaman gerekmesi. Ha bu arada 4gb lık uygulamanı iphone şarjda iken kablosuz eşzamanlayabilirsin :)
Cydia için çıkan sorunlar indirdiğne bağlı olarak değişebilir. örneğin tweak indiriyorsan ana ekranda bir değişiklik olmaz, tema indiriyorsan bu temaları "winterboard" programıyla uygulayabilirsin (ayarlarda) bunu gibi şeyler...
Bu arada iOS 5 beta kullanmayın derim bende ben bir şekilde alıştığım için kullanmaktayım fakat şu anda azda olsa dengesiz bir sistem ve 1 tane fakat en çok kullandığım Cydia programını (Appsync) çalıştırabildiğinden idare ediyor en azından kırılmış uygulama atıyorum bununla :) [beta 3 sürümünde Appstora bağlanmakta bayağı bir sıkıntı yaşıyor]. Ayrıca geri dönmek isteseniz bile teknik bilgi olmasına gerek yok fakat yine zahmetli bir yolla downgrade etmek zorunda kalacaksınız... Bu arada ben iOS 5 i ücretsiz olarak aktifleştirdim Berkcan_0 a bu konuda yardım edebilirim istiyorsa PM atması yeter :)