Corporate ile Ultimate arasındaki fark şöyle:
Eskiden bunlar Home Edition ve Network Edition'du (Corporate de olabilir).Sonradan Home sürümü geliştirildi (testler, raporlamadaki fezaya çıkmalar) ve adı Ultimate oldu.Bu Lavalys'ı yıllardır takip ederim.Bu programın Home Edition sürümünün ilk adı Aida32 idi.Hatta CHIP 2004 yıllarında falan hep verirdi CD'lerinde.Sonradan Home Edition ve Corporate Edition çıktı.Corporate Edition'u denemedim ancak tahmin ediyorum ki ağ durumu, aynı domain altında toplanan makinelerin durumları gibi bilgileri de veriyordur.
Ultimate sürümü çok yararlı.Geçenlerde sürücüsünü bulamadığım bir ethernet kartı vardı ve bununla her nasıl olduysa adını görebildim ve sürücüyü buldum.Eğer BIOS sürümüzün güncelse, algılayıcı bölümünde de yanlış değerler almazsınız.Çok yararlı bir program, herkese tavsiye ederim, kenarda dursun derim.Hatta bu programın yapacağı hali hazırda bir rapora bile detek veririm.Raporunuzu oluşturun, atın e-posta kutunuza dursun.Gün gelir sorun çıkar (driver vs) aramadan bulursunuz.Hatta çok güzel yanlarından biri de sorun ve öneriler özelliği.Bir sorun olduğunda bunu hemen özelliklerini görüntülediği kısmın altında belirtiyor.Eğer bir öneri varsa (RAM'i arttırmalısınız, daha güncel BIOS var geçebilirsiniz, daha güncel driver var indirebilirsiniz...) bunları da rahatlıkla okuyabiliyorsunuz.
PC Wizard'ı hiç kullanmadım ama bu programla da donanım tanıma adına her istediğinizi yapabilrsiniz diye tahmin ediyorum.En sevdiğin özelliklerden birisi de hiç makineyi yormamasıdır.Kodlamasındaki mükemmeliyet, onun aslında direkt işletim sistemiyle değil de donanımla haberleştiğini gösteriyor ve bu nedenle RAM'den pek fazla alan işgal etmiyor.Hâlâ kullanıyorum, tavsiye ederim....
Hoşçakalın.