Evet daha iyi anliyorum adminler........
Çok basit bir soru.Çünkü windows sistem kaynaklarını s*ker atar.Sistemi yorar.
Hangi linuxu kullanırsanız kullanın cpuda %50 yük gösterir ama gösterdiğinden az harcar.Rami 60-180 mb arası harcar.Yani sistem kaynaklarını az tüketir sistem windowsa göre soğuk kalır.En önemlisi ise kullandığı birim uzantısı nedeniyle(ext) swap denilen alanı fiziksel değil mantıksal olarak ayrı bir bölümde biçimlendirir.Bu da bilgisayara binen yükün bir kısmını hddnin işlemesi demektir ondan dolayı ramde daha fazla performans alırsınız ;)
Kdeye alışıksanız önerim pardus değil opensuse olacaktır.Pardusa göre daha stabil ve daha günceldir.Ama türk dağıtımını destekliyecem diyorsanız ben karışmam (:
Linux Windowsun Her Yaptgını Yapamıyor Birde Bunu Düşün İstersen ? Mesela Her oyunu sen Linuxda oynayabilirmisin ? tabiki hayır işte Windows'ta Bu Yüzden daha Çok Platform oldugu için testlerde daaha ağır kalmıştır sürünmüştür :)
Beni de heveslendirdin abi (:
Crunchbangden pardus 2011.2ye geçecem bakalım nesılmış (:
Ayrıca linuxun şu eksisi bu eksisi var diyenler;
Linuxun tek eksisi üstünde silverlight denilen flash çakması microsoft eklentisinin çalışmamasıdır ;)
Bütün Oyun Kapaklarında Game For Windows Yazıyor. Windows'un Verdiği Performansı Pardüs Veremez. Ama Hafif Bir İşletim Sistemi Testlerine İnanıyoruz :) Crysis 2'den Bahsetmişsin Ben sadece O Oyunu Belirtmedim. Piyasadaki tüm oyunları Windows Çalıştırıyor ama Pardüs Çalıştıramıyor. Ben Fifa 2011 Denemiştim don'T running supported os diye birşeyler yazıyodu :)