Evladiyelik Athlon Atom'u dağıttı!

CHIP Online
19-08-2008, 20:10   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

AMD zor günler geçirse de, teknolojisi halen adından söz ettirmeyi başarıyor. İşte ilginç bir test!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Evla ... u-dagitti_8311.html

Şu sıralar gündemden düşmeyen Intel Atom, geçmişten gelen bir rakip tarafından alaşağı edildi: Athlon 64 2000+. Her ne kadar elma ile armutu kıyaslama gibi görünse de, Tom's Hardware tarafından yapılan testte 1GHz'e düşürülen Athlon 64 2000, karşısına çıkan 1.6GHz'de çalışan Atom 230'u performans alanında geride bırakıyor. Üstelik Atom'un öne çıkan özelliği olarak kabul edilen düşük güç tüketiminde bile eski dost daha başarılı oluyor…

1 GHz'de çalışmak için sadece 0.90 volta ihtiyaç duyan Athlon 64 2000+, harcadığı 8 Watt güç ile son zamanların gözde mobil işlemcisi Atom'u ekonomi, performans ve sessizlik alanında deyim yerindeyse "öldürüyor”. Tom's Hardware laboratuarlarında gerçekleştirilen testlerde ispatlanan bu olgu ilk olarak 2003 yılında piyasaya sürülmüş bir mimarinin güncelliğini göstermesi açısından hayli şaşırtıcı.

Tüm konu: Evladiyelik Athlon Atom'u dağıttı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Athlon 64 2000+ testinin sonuçlarını yorumluyoruz...

tesisatci
19-08-2008, 20:14   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
449 mesaj

yani şimdi atom intelin elindemi patladı
yani şöle iyi böle tasarrfulu işlemci yaptık dediler de;
daha iyisi 2003 yılının teknolojisiyle yapılmışmı
intel taklayamı getirdi bizi.

viking20
19-08-2008, 21:59   |  #3  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

hep derim AMD diye.

SedorKing
20-08-2008, 04:39   |  #4  
Yıllanmış Üye
182 mesaj

Bir İntel Kullanıcısı Olarak Ve Duruma Göre Kullanıcısı Olmaya Devam Edebilecek Birisi Olarak Şaşırmadım Aslında Hep Yükseltmek İçin O.C. Yapılmayacak Değilmi :) Yanlız Burda Sadece Tüketim Ve Bazı Testlere Göre Performansa Bakmamak Gerek Desteklenen Teknoloji Ne Durumda biliyorsunuzki Yeni İşlemciler Çıktıkça Destekledikleri Teknolojide Değişiyor Komut Setlerinden Tutunda Daha Bir Çok Şeye Kadar Ancak Amd Akıl Edipte Bu İşlemcileri Modifiye Ederek Güncellerse Ucuza Güzel İşlemciler Çıkarabilir Atomun Karşısına Bekliyoruz Rekabet İyidir :D

enviro
20-08-2008, 10:41   |  #5  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
40 mesaj

Hiç şaşırmadım. Zaten athlon 64 2000+ zamanında ilerde bir işlemciydi. Öyle komut setleri bakımından da çok geri olduğunu düşünmüyorum. hızıyla aradaki farkı kapatabilir gibi.

DeePBluESeA
20-08-2008, 12:10   |  #6  
Yıllanmış Üye
281 mesaj
enviro
Hiç şaşırmadım. Zaten athlon 64 2000+ zamanında ilerde bir işlemciydi. Öyle komut setleri bakımından da çok geri olduğunu düşünmüyorum. hızıyla aradaki farkı kapatabilir gibi.
beyler bu işlemci zaten eski diye kötü bir işlemci değilki

şu an ki işlemcilerden tek farkı sadece bir çekirdeğe sahip olması Beğendim

Fattur
20-08-2008, 18:32   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

niye hızını düşürüp de test etmişlerki niye ikiside orjinal hızlarında değiller böyle olursa tabii güç te geçer.Performansta ise zaten atom laptoplar için ayrıca öyle oyun oynamak için tasarlanmış birşey değil. gereksiz bir karşılaştırma olmuş.

DeePBluESeA
20-08-2008, 19:42   |  #8  
Yıllanmış Üye
281 mesaj
Fattur
niye hızını düşürüp de test etmişlerki niye ikiside orjinal hızlarında değiller böyle olursa tabii güç te geçer.Performansta ise zaten atom laptoplar için ayrıca öyle oyun oynamak için tasarlanmış birşey değil. gereksiz bir karşılaştırma olmuş.
hayır kesinlikle çok iyi bir düşünce yani bu şu demek oluyor 3 yıllık bir işlemci işlemci voltajını düşürerek belli bir noktaya düşürülüp güncel bir işlemciden hem güç tasarrufu hemde performans olarak daha yüksek skorlar elde edebiliyorsa bunun anlamı yeni olan işlemcinin pek te yeni olmadığını yada vermesi gereken verimden uzak olduğunun göstergesidir Gülümseme