Excel sayfasını ikiye bölme

canki66
25-03-2009, 15:42   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
47 mesaj

iyi günler
resimdeki gibi ben sayfayı ikiye böldüm ancak yukarıya ne yazarsam aşağıyada aynısını yazıyor. Benim istediğim yukarıdaki bilgi ile aşağıdaki bilgi birbirinden bağımsız olması gerekiyor.

Fattur
25-03-2009, 17:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Pencere altında böl var.Ben ordan yaptım oluyor..

OnlyMann
25-03-2009, 17:30   |  #3  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

pencerden bölmeyi kaldır demeniz yeterli olacaktır.

bu yapılan, üst satırda sütün bilgileri görülsün nereye ne giriliyor görülebilsin diye. aynı sayfayı bölmüş oluyorsunuz. yukarıya yazdıklarınız aynı sayfada olacağı için aşağıda da görülecektir.

pencere içerisinde bölmeyi dondur/ bölmeyi kaldır ile kaldırılabilir.

eğer farklı 2 sayfa gibi düşünüyorsanız bunu en alt satırda sayfa1 sayfa2.. şeklinde giden sekmelerde yapabilirsiniz.

canki66
26-03-2009, 08:20   |  #4  
OP Yeni Üye
47 mesaj
Fattur
Pencere altında böl var.Ben ordan yaptım oluyor..
açıklayabilirmisiniz

OnlyMannbölmeyi falan dondurmak istemiyorum. o kolay dondurma falan. bir sayfada iki sayfa göstermek istiyorum o kadar.

OnlyMann
26-03-2009, 11:11   |  #5  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

excel açıldığında kapat tuşunun altındaki satırda yer alan kitapa ait olan işaretlerden küçült yapıp diğer sayfayı da aynı şekilde küçülterek tek ekranda görebilirsiniz.

Sayfada görmek  değil ekranda 2 belgeyi görmek zaten ayrı ayrı belgeleri sayfaları şansınız olamaz. minimize edilmesi gibi küçültülmesi gerekir. tüm ekranı kapla yerine pencereyi önceki konumuna getir yapmalı ve boyutlarını ayarlamalısınız. bunun yerine birden fazla ecxel dökümanını açıp pencereden yerleştir yapabilirsiniz.

Fattur
30-03-2009, 01:30   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Orda pencere menüsünün altında böl olmalı.Ben onu tıkladım oldu..

man on the moon
30-03-2009, 02:30   |  #7  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

yaptığınız şey iki ayrı sayfayı anynı anda göstermek değil.
çizgiyi tutup yukarıya kadar sürükleyeceksiniz.

excel çarpısının "altındak" pencereyi önceki konuma getir'e tıklayın ve yeni bir çalışma kitabı açın...

Son Düzenleme: man on the moon ~ 30 Mart 2009 02:34
canki66
31-03-2009, 11:16   |  #8  
OP Yeni Üye
47 mesaj

arkadaşlar dediklerinizi yaptım ve e-eyüp ün dediği gibi iki çalışa kitabı gösterdim. ve alttaki kitapı belli yerden sonra dondurdum malum yukarıya ne yazarsan aşağıyada onu yazıyor.
Şimdiki sorunum
bu hazırladığımı iş arkadaşlarıma göndereceğim. Ama arkadaşlarıma göndermeden önce bu şablonu korumam gerek arkadaşlar sadece hücreye sayı ve kelime yazabilsinler onun dışında hücre ekleme,silme,boyutunda oynama yapamasınlar,
deneme yaptım gerekli yerlere izin verdim ama hücreye birşey yazamıyorlar. nasıl yapabilirim bunu.

man on the moon
31-03-2009, 17:27   |  #9  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

"yukarıya ne yazarsan aşağıyada onu yazıyor"
bu bir hata ya da yanlışlık değil ve çok kullanışlı bir özellik. En üst satırı her zaman görmene yarıyor. bu sayede kaç bininci satırı yazarsan yaz ilk bir ya da iki satırı görmen için.
soruna ise cevap veremeyeceğim. excel hiç kullanmadım desem yeridir.

nicky
01-04-2009, 12:40   |  #10  
Taze Üye
3 mesaj

HÜCRE KORUMA

Biraz komplike ama adımları uygularsAn istediğini yapabilirsin:
Excel sayfasının  Satır 1 ve Sütun A'nın sol üst köşesine sağ tıkla.Hücreleri biçimlendir > Koruma > açılan penceredeki kilitli işaretini kaldır.
Korumak istediğin hücreleri seç, sağ tıkla Hücreleri biçimlendir > Koruma > Kilitli seçeneği işaretle.
Ardından yukarıda Araçlar menüsüne gel ve koruma nın altında bulunan sayfayı koru'ya tıkla. Açılan pencerede de ilk iki seçenek işaretli olsun, şifre gir ve tamam de. Şifre koymasan herkes korunan hücreleri açabilir. Bu şekilde hücrelerini koruma altına almış olabilirsin. Koruma'yı kaldırmak için yine Araçlar menüsünden Koruma'ya oradan Sayfa korumasını kaldır seçeneği işaretle. Şifre soracak. şifreyi girdikten sonra koruma kaldırılmış olacak.

Kolay gelsin

mevural
03-04-2009, 15:53   |  #11  
Yeni Üye
25 mesaj

İki ayrı belgeyi veya iki ayrı sayfayı veya aynı belgede iki ayrı bölgeyi aynı pencerede görebilirsiniz.
Aynı pencerede iki ayrı belgeyi görmek için Görünümden (2007) veya Pencere (2003)sekmesinden tümünü yerleştir seçeneğini seçeceksiniz.
Aynı pencerede farklı iki sayfayı göstermek için Görünümden (2007) veya Pencere (2003) sekmesinden  yeni pencere seçeneğini seçip belgenizi klonluyorsunuz. Ardından tümünü yerleştir seçeneğini seçiyorsunuz.
Aynı pencerede aynı sayfanın farklı bölgelerini görmek için Görünümden (2007) veya Pencere (2003)sekmesinden Bölmeleri dondur veya üst satırı dondur (2007 de var 2003 te varmı hatırlamıyorum) seçeneğini seçiyorsunuz.

Son Düzenleme: mevural ~ 03 Nisan 2009 15:55