.exe açılmıyor Başka Prog. aktarıyor

qøLGè•
30-11-2010, 18:18   |  #1  
qøLGè• avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
235 mesaj

Ya Kardeşler idm ile .exe uzantılı bır dosya indirdim

yanlişlıkla elim birlikte aça gitti bastım w.media canter tıkladım artık her turlu .exe dosyasını media canter olrak acçıyor kafayı yicem pc ye 2 qun once format attım ne olur yardım edin

resimini gostercem painte basıyom media canter cıkıyo yardım ltfen

:---> Pc ye format at diyen yazmasın lütfen

mustafa2116
01-12-2010, 23:33   |  #2  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

geri yüklemeyi, dene

.exe  exefiles dosyasıyla ilişkili ama sana bunu şu şekil yap desemde regeditte biraz oyanama yapman gerek.
HKEY_CLASSES_ROOT exefiles içine gir bunlar yerindeyse güzel yerinde değilse elle  ekle.
altaki resimlerden bakabilirsin nasıl olduğunu
resimleri yüklemeye çalışıyorum.  yükleme hatası veriyor link olarak atcam.
al linkler

Son Düzenleme: mustafa2116 ~ 01 Aralık 2010 23:43
mcafee23 ayrılmıştır
03-12-2010, 02:36   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

1.yol:
1. Windows\regedit.exe komutu ile kayıt defteri düzenleyicisini aç.
2.[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.exe\UserChoice]
"Progid"="Applications\****.exe olmalı bunu ve UserChoice anahtarını komple sil (bilgisayarınız isterse bunun için sağ tuş-izinler-adminisrator seçin)
3. OpenWithList içerisinde bulunan varsayılan dışındaki ikili değerleride sil.Şimdi Kayıt defterindeki bu komutlar orjinalinde ki gibi oldu.

4.Sistemi yeniden başlat

2.yol: (regedit.exe'de muhtemelen açılmayacak işte bu yolu deneyin)

Masaüstünde yeni metin belgesi oluşturun ve aşağıdaki kodu içine yapıştırın:

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
Windows Registry Editor Version 5.00 [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.exe\UserChoice]
Daha sonra Dosya menüsünden Farklı Kaydet deyip dosyayı .reg uzantılı olarak kaydedin. Dikkat edin doğru kaydettikten sonra simgenin farklı olması lazım. Bunun için Metin belgesi yerine "Tüm dosyalar" seçeneğini seçin ve bu şekilde kaydedin. Sonra bu dosyayı çalıştırın ve Evet deyin. PC'yi yeniden başlatın. Artık sorun kalmayacaktır.

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 03 Aralık 2010 02:38