Exe.lerin Çoğalması

HPQ-User
07-10-2008, 14:13   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Musty sormuş:
İlk Başta bu sorun yüzünden format attım.1 Hafta olmadı.Aynı exeler büyük ihtimal virüsler ortaya çıktı.IoctlSvc.exe rs32net.exe  faceback.exe temp.exe nwiz.exe ıphcebgj0er8r.exe gibi çok değişik exeler var görev sonlandırdan hepsini sonlandırınca pc kendine geliyor.Eski haline dönüyor.Msconfigten başlangıc seçeneğinden başlangıçta başlamamları için iptal ettim ama yinede pc açıldığında ilk başta beyaz bi resimde virüs resmi gösteriyor.Arka planıda gpedit.msc yazarak ayarladım.Ayrıca masaüstünde sağ tuş özeliklerde sadece görünüm ayarlar vardı onlarıda ayarladım ama yinede pc açılışta ve işlem yaptığımda takılıyor.Bunları araştırdım ama tam net şeyler bulamadım.İlkince olduğunda kendi antivirüs yüklemişti.Busefer antivirüs yüklememiş.Ama açılışta bi anda antivirüs belirten arka plan olması beni çok kuşkulandırıyor.Önceki olduğunda format atmıştım.Sp2 yüklüyodum yanlışlıkla tabi sonra sp2 olduğunu görünce kapattım ya ondandır diye düşünüyorum yada 4-5 kere ard arda elektirikler gitti ve sonra açtığımda bu sorunlar başladı.İnternetten araştığımda bağlantıları çıkar tak sorun geçer diye okudum ama hiçbi işe yaramayacak.Yardımcı olursanız sevinirim

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Service Pack 2 Windows Xp Pentium 4 2.40 Ghz (Sorun Yüzünden Özelikleri Göremiyorum Aklımda olanlar bunlar)

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9) Gecko/2008052906 Firefox/3.0

kermenn
07-10-2008, 14:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
246 mesaj

kardeşim senin bilgisayara spay girmiş... yapabilecegin en basit işlem hdd in butun bolumlerini silmek sıfırdan kurmak hicbi bolumunde bişe kalmaması lazım... eger arşivim var silemem diyorsan guncell tarama programları var kaspersky removal tool google dan arat indir tarat daha sonra c ye format at.... tarama işlemini guvenli modda yaparsan daha temiz bi işlem yapmış olursun

YasarS
07-10-2008, 14:41   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,238 mesaj

Anlaşılan internette hemen herşeyi indirmeye çalışıyoruz hemde bilmeden.Bazı kötü yazılımlar kendini antivirüs gibi göstererek dosyayı indirmeni ve çalıştırmanı sağlıyorlar ve böylece içeri giriş yapılmış oluyor.Ayrıca o exe lerin sp2 paketiyle alakası yok diskin diğer bölümüne hangi bilinmeyen program indirilmişse onun çalıştırılması sonucu virüsler aktif hale gelir.Önce bilinmeyen indirilen programlar diskin neresinde kayıtlı ise onlar silinip artık güzel bir format atmak şart.