Exel programında bir formül...

HPQ-User
03-05-2011, 11:38   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Memory sormuş:
İyi günler.. Exel programıyla ilgili bir sorum olacak. yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim. Anlatmaya çalışayım.
Exel programında 2 tane hücre düşünün. A1 ve B1 olsun.
A1 hücresinde kişinin sicil numarasının yazıldığını düşünelim. B1 hücresinde de kişinin ismi. Şöyle bir şey olsun istiyorum. Bu şekilde bir formül var mı bilmiyorum ancak, A sütununa (A1,A2,A3 ...) sicil numarasını yazdığım kişinin B sütununda (B1,B2,B3 ...) isminin otomatik çıkmasını istiyorum.
Örnek: A1 hücresine 103654 sicil numarasını yazdığımda, B1 hücresinde otomatik olarak bu sicilin sahibi olan "Mehmet ali" yazmasını istiyorum. Bu şekilde örneğin A5 hücresine tekrar bu sicili girdiğimde kim olduğunu aramak zorunda kalmayacağım exel bunu yine otomatik olarak isimi atacak. Başka sicil numarası için de doğal olarak ki başka kişiler.

Tabiki bu sicil numaralarının bir şekilde ya kaydı, yada tanımlanması gerekli. bunu makro yoluyla da yapabilir miyim onu da bilmiyorum.

Umarım anlatabilmişimdir. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.. İyi çalışmalar diliyorum.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Diğer
Sistem Özellikleri:
Microsoft Office 2007 kullanıyorum. Sorum programla ilgili olduğundan bilgisayar özelliklerini yazmayı gereksiz gördüğümden yazmadım.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/534.16 (KHTML, like Gecko) Chrome/10.0.648.134 Safari/534.16