explorer.exe'nin %100 CPU kullanması

Aras Yurtman
18-01-2008, 12:42   |  #1  
Aras Yurtman avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
571 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

HP Pavilion DV5198ea laptopumla birlikte gelen Windows XP'de, aynı anda birden fazla program çalıştırıldığında, bir süre (10-20 dakika) sonra explorer.exe işlemi karasız duruma geçerek %100 CPU kullanmaya başlıyor. Görev Yöneticisi'nden bu işlemi sonlandırdığımda başka bir işlem %100 CPU kullanmaya başlıyor. Onu da sonlandırdığımda yine başka bir işlem... Bu böyle devam ediyor ve oturumu kapatıp açmak zorunda kalıyorum.

Bu sorun ancak (sistem tepsisindeki (tray) uygulamalar dışında) birden fazla program çalıştırınca meydana geliyor. Ne programı olduğu önemli değil (Office 2007, IE, Firefox, MATLAB...). Bu arada RAM'im yeterli (2GB) ve bunun RAM'le ilgisi yok çünkü oyunlarda sorun yok. Bilgisayarımda zararlı yazılım olmadığında da eminim.

İşin ilginç yanı, bilgisayarı aldığımdan beri (1.5 yıl oldu) Windows'umu hep bu nedenden dolayı (yaklaşık 4-5 ayda bir) tekrar kurdum. Çünkü Sistem Geri Yükleme de işe yaramıyor. Bunun HP'nin driver'larından kaynaklandığını sanıyorum. (Güncel driver'lar kullanıyorum.)