explover a ve menüye geç ulaşıyorum

HPQ-User
17-05-2007, 18:26   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

yeşilman sormuş:
slm. menüler arasında gezerken baya bir yavaş davranıyor. Explover a bağlanmak istediğimde yaklaşık bi on sn buluyor. bağzan da donma yapıyor.bilgisayarım a girmek ölüm geliyor.gozilla da kullanıyorum.o da fazla bir fark etmiyor bağlantı süresi bakımından. donanım olarak yapacak bir şey var mı. yok sa vista nın cazibesi mi bu. yardımınızı bekliyorm.bi de 1 ay oldu cihazı alalı. teşekürer

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
core due 2 1.86 işlemci 1gb rem 160gb hard disk. pylaşımsız 7400 turba caşh ekran kartı cifors lap top casper nirvana

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)

Borga-x
17-05-2007, 18:30   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Makinanda Spy veya Vırus olabilir .Kasper veya NOD32'yı ve adaware prog.kur, güncelle ve güvenli modda bir tarattır. Büyük bir ihtimal virus sorunu görünüyor. Eğer bir işe yaramadıysa makinan çok ısınıyor olabilir. Isılarını bir kontrol et 50 derecenın ustune cıkan bir bileşenin varsa o parçada bir sorun vardır.Sana yardımcı olmaya calısırız yine.

erkanc
17-05-2007, 18:49   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

farklı bir browser denedinmi? mesela firefox gibi birde bununla dene borgnın da dediği gibi güvenlik taramasından da sistemini geçir istersen başka söyleyeceğim notebook diskleri bazen 4200 rpm olabiliyor ve ön bellekleri de küçük oluyor bu da bir neden olabilir casper makineler genelde vaat ettiği performansı vermiyor keşke başka marka alsaydın

Aras Yurtman
18-05-2007, 10:30   |  #4  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
571 mesaj

yeşilman'ın sorunu herhalde yalnızca IE'den değil:

slm. menüler arasında gezerken baya bir yavaş davranıyor. Explover a bağlanmak istediğimde yaklaşık bi on sn buluyor. bağzan da donma yapıyor.bilgisayarım a girmek ölüm geliyor.gozilla da kullanıyorum.o da fazla bir fark etmiyor bağlantı süresi bakımından.
Bence [Ctrl]+[Alt]+[Del]'e basıp RAM kullanımına bir bak. Eğer RAM kulanımı 1GB'a yakınsa sistem sanal bellek kullandığı için çok yavaşlayabilir. (Bu konuda fazla bilgin lmadığını varsayıyorum.) Örneğin "Masaüstünü göster"e basınca masaüstü ekrana uzun sürede geliyorsa ve o anda sürekli HDD çalışıyorsa RAM yetersiz kalıyordur. Ayrıca virüs ya da spyware de olabilir; bir tarama yaptır.

Ayrıca notebook HDD'leri çok yavaş olabiliyor. Çoğu zaman "yüksek kapasiteli" olsun diye 160 GB ve 5400 yerine 4200RPM HDD kullanılıyor. Bonların performansı daha da düşük oluyor.

Koray Kocaman
19-05-2007, 00:17   |  #5  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Değerli Üyemiz

Arkadaşlarımızın önerilerini uyguladıkdan sonra eğer sonuç alamıyorsanız zaman kaybetmeden Yetkili Servisine başvurun.