Arkadaslar elimde philips spd5240cc 250 gb lık harici hdd var.normal calısırken kısayolundan içerisine girmek istedim kısyol hedef bulunamadı vs hatası verdi.ve cihaza baktım.o ana kadar ışığıda normal bir sekilde yanıyordu.hatadan sonra ısık yanıp yanıp sönmeye basladı ve disk birden kapandı.elime aldım epey ısınmıstı.daha öncede 24 saat acık kaldığı omustu ama bir sorun cıkarmamıstı.
ayrıca daha önceki diskim(120 lik) de benzer sekilde bozukmustu garantiye göndermiştim.arsivimi kurtarın diye not düştüm.aradılar verilerinizi kurtaramıyoruz dediler.yenisini gönderdiler.ve o yeni disk su anda elimde bozuk olan disk.230 gb lık arsivim var.garantisine daha 1 sene var göndereceğim ama önceki 3 ay sonra geldi.göndermek te istemiyorum.sorunu daha iyi anlatabilmek için uzun uzun yazıyorum
-pc acılırken disk takılı ise windows baslatılıyor.. logon ekranında takılı kalıyor diski cıkarırsam acılısa devam ediyor
-pc ye bağladığımda sadece usb aygıt bağlantı sesi geliyor.ve cihaz ısığı uzun aralıklarla yanıp yanıp sönüyor
-disk yöneticisine girmeye calıstığımda aynı sekilde takılı kalıyor
-PC Inspector File Recovery programındada takılı kalıyor.
-Aygıt yöneticisinde Diski görüyor "Hitachi HTS542...." fakat çift tıkladığımda aygıt yöneticisi kilitleniyor
-Y kablusu ile birliktede bağladım yine aynı
-son olarak diskin motoruda çalısyor
cihazı acıp diski pcye bağlayacağım o zmanda garanti dısı kalacak.
bütün arsivim bu diskin içinde.ucarsa bu veriler cok büyük kaybım olacak.şimdi bu disk içindeki verilerimi nasıl kurtarabilirim.hepinizden yardım bekliyorum arkadaslar.
tesekkürler.