External Hard Disc Tanımı

HPQ-User
29-03-2008, 23:33   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

sinanguvenc sormuş:
Smart Media HDD Media Player 500Gb uzaktan kumandalı laptopta tanımlandıktan sonra video avi dosyaları Philips lcd tv de oynatıldı.Ancak aradan birkaç gün geçtikten sonra hangi tv ye taktıysam tanınmadı.Tv lere bağlantıyı hard disc'in AV out portundan televizyonun av in portuna (sarı,kırmızı,beyaz kablolar ile)bağlantı yapılıyor.Bir anda tanımlanabilir iken birden smart media hard disc'im neden televizyon tarafından tanınmamaya başlandı.Bu arada hard diske format attım tekrar medya dosyalarını yükledim ona rağmen ekranda hiçbir menu çıkmadı.Bilgisayara bağlandığında tüm dosyalar görünüyor,orda bir problem yok.Bana bu sorunu çözmem için ne önerirsiniz?Şimdiden nazik desteğiniz için teşekkür ederim.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Toshiba XP Home edition,60GB Hard Disk

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; InfoPath.1; IEMB3; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 1.1.4322; IEMB3)

Koray Kocaman
29-03-2008, 23:59   |  #2  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Merhaba..

Kullanıcağınız HD bölümünü yanlış seçiyor olabilirmisiniz_?

İkincisi, HD formatladım demişsiniz bu işlemi kutunun içinden çıkan CD ile yapmanız gerekiyor!

Son olarak ise bağlantı kablonuzda sorun olabilir kontrol ediniz.

sinanguvenc
30-03-2008, 02:12   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Cevaplarınız için teşekkür ederim;
Bağlantı kablosunu bende bulunan 400GB'lık diğer SmartMedia cihaz ile değiştirdim ve onunlada çalışmadı.(o cihaz tv de çalışıyor).İçinden çıkan cd dosyası fat 32 format atmak için.O dosyayıda laptopa kaydettim.Onunla format attım,tekrar yükleme yaptım.Yine tanımadı.Bu arada bilgisayarda external hard diski tanıma problemim yok.
"My computer-manage-storage-disk management"(Bilgisayarım-yönet..vb) yaptığımda sağlıklı"active" gözüküyor.Diskin üstündeki ikona sağ tıklayıp(özellikler menüsünden)auto-play seçerekte denedim yine olmadı.