benim bilgisayarımı bilgisayarcı c ve diye f disk yapmış ama D ye daha çok yer vermiş oysa ben C de daha çok yer olmasını istiyorum..formata gerek bunu herhangi bir şekilde halledebilirmiyiz?
f disk
formatlamadan win altından partion magic programıyla yapabilirsin
Partition Magic ile bu is olur. Fakat once iki kismide defrag etmeyi unutma. Fdisk daha saglikli olabilir belki ama isin durumuda onemli.
Programin anlatimi resimli.
http://www.turkforum.net/showthread.php?t=10197
FDİSK DİYE BİŞEY KALMADI BE ABİCİM... PARTİTİON MAGİC KULLAN...
baştan fdiskleme yapıp windows kurman gerekecek bence
onun nasıl kullanıoz protation macig söylermisin yaw beniserience ?
windows içinde iken Fdisk gibi HDD ikiye bölebiliyor format atmadan.
Normalde HDD bölmek için Xp kurulum ekranında (Mavı ekranda)Hdd bölüp (Yani C ve D gibi)format atarsın. Ama bu program Windows içinde halledıyor herseyı. Sakın burdan duydum diyede deneyip sistemini bozup donanım yakma, sonra karışmam zaten vukuatlısın hamza
arkadaşım baştan xp kur yedeğini aldıktan sonra
Arkadasim bence bilgisayarci dogru yapmis. C bölümüne xp, sürücüler ve programlarini kurmus, sanada yükleyebilecegin yeni programlar vs icin yerde birakmistir. D sürücüsünde ise "Belgelerim" klasörünü tutki windows cökerse rahatca format c ye basilir diye. Benim tavsiyem bölümleri bu sekilde birak. Baslat/Belgelerim e sag tikla "özellikler" e tikla. Adresini tamamen silip D:\Belgelerim olarak yazip uygula tamam de. Gelen uyarida icerigin tasinmasina evet de. Artik buraya kaydettigin hersey "D" bölümünde ve güvende olacak.
tamam yaw borga pc yi yakmamda senin suçun yok anladım
chiemsee111Arkadasim bence bilgisayarci dogru yapmis. C bölümüne xp, sürücüler ve programlarini kurmus, sanada yükleyebilecegin yeni programlar vs icin yerde birakmistir. D sürücüsünde ise "Belgelerim" klasörünü tutki windows cökerse rahatca format c ye basilir diye. Benim tavsiyem bölümleri bu sekilde birak. Baslat/Belgelerim e sag tikla "özellikler" e tikla. Adresini tamamen silip D:\Belgelerim olarak yazip uygula tamam de. Gelen uyarida icerigin tasinmasina evet de. Artik buraya kaydettigin hersey "D" bölümünde ve güvende olacak.bencede... pc çökerse veya yawaşlarsa C: de sadece programların olduu için hiç gözünün yaşına bakmadan atarsın formatını..
''kaydettigin herşey,arşivin ,resmlern vb... "D" bölümünde ve güvende olacak.''