bilgisayarım her açıldığında f1 basmak zorunda kalıyırum nasıl kurtulabilirim bundan bekide yanlış yere yazdım ama kusura bakmayın
f1
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Bıos ayarlarını bi kontrol et...
MAKİNAN ESKİYSE BİOS PİLİNİ DEĞİŞTİR
Bios ayarlrını yapmalısın.Tabii hata sebebine göre.Hata neyse düzelt veya hatavermesini engellemeye çalış.
bende önce bios pilinden diye şüphelenip bios pilini değiştiridim ancak yine aynı bios ayarlarındanda "bios set default" ne yapmam gerektiğini tam kestiremediğim için bir şey yapamadım
Ya başta çıkan hata yoksa disket sürücü yok hatasımı kardeş kasada takılı disket sürücü varmı çalışıyormu ????
bios'a gir wait for F1 message türünde birşeye rastlarsan disabled yap.bir daha F1 verse de sen basmadan devam eder. ama F1 sistemde bir problem olduğunu gösterir. hatayı bulup halledersen daha sağlıklı olur.
eyvallah kardeş akşam deneyeyim bakalım ne olacak saolasın disket sürücüsü var ve çalışıyor ama biz çöktüğünde hiç uğaşmayalım diye önceliği cd rom a vermiştik belki ondan olabilir
bilgisayar açıldığında ilk gelen ekranda mutlaka bir hata mesajı olacak, o hata mesı f1 yapmana neden oluyor. ama çoğu zaman setup ayarlarında default ayarlarına getirmen sorunu çözüyor.
Delete tuşuna basarak setup 'a gir,F10 tuşu ile ayarları kaydet ve çık,hepsi bu kadar...