fabrika ayarlarından sonra yavaşladı

HPQ-User
24-08-2009, 21:15   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

yunus aydın sormuş:
bilgisayarı alalı yaklaşık 1.5 yıl oldu.sistemim çok güzeldi ama biraz yavaşladığı için dün acerın emporing tecnology sini kullanarak fabrika ayarlarına döndürdüm işlem başarıyla tamamlandı dedi ve bilgisayar açıldığında sistemim bir anda çok yavaşlamış gördüm aniden hiç kasmıçak şekilde çalışırken birden bi donuyor 40-50 sn bekledikten sonra hemn donma gidiyor ve o arada ne yaptıysam hemen hepsi bir anda oluyor ve bu işlem çok sık oluyor anlıcanız fabrika ayarına çevirdim sistem hızlansın diye birden tersine döndü hep donmaya başladı.ne yapıcam lüften yardım edin güncelleştirmeleri filanda yükledim hep ama değişen birşey yok.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
windows vista home premium service pack 1
acer aspire 5520G
AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-60
800 mhz çift çekirdek
3 gb ddr2 ram
NVIDIA GeForce 8400M G
toplam kullanılabilir grafik belleği 895 mb
ayrılmış video belleği 128 mb 32 bits

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30618; OfficeLiveConnector.1.4; OfficeLivePatch.0.0)

Süleyman.
24-08-2009, 21:45   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Daha önce verdiğim bir yanıtı size aktarayım. Vista ilk başta biraz yavaş olabilir çünkü arka planda bazı işlemleri gerçekleştiriyor. Bir hafta sonra daha iyi olacaktır. Ancak önce bazı bakımları yapmalısınız:

Alıntı: Süleyman.  
Genel olarak:
1. Hemen herşeyde olduğu gibi bunda da, sorun çıkmadan evvel "Acaba sorun çıkar mı?" şeklinde evhama kapılmayın. HP'lerin o kadar sorunlu olduğunu düşünmediğim gibi bu konuda abartıldığını dahi düşünüyorum.
2. Donanım olarak bilgisayarınızı düşürmediğiniz, nemli, tozlu ortamda kullanmadığınız sürüce pek bir sorun yaşamazsınız. Tabi üzerine su vs. dökülmemesine dikkat etmenizi söylemeye gerek duymuyorum. :)
3. Yine donanım olarak bilgisayarınızı bence en fazla altı ayda bir servise temizletin, tozlarını alsınlar.
4. Isınma bilgisayarınızı olumsuz etkiler, özellikle yaz aylarında. Bu yüzden bilgisayarınızı ahşap bir zeminde kullanmanızı öneririm. Cam, plastik gibi zeminler ısıyı tuttuğu için bilgisayarınızın ısınmasına neden olurlar. Ara sıra "Everest" programıyla bilgisayarınızın ısılarını kontrol edebilirsiniz.

Yazılım olarak:
1. Cclenar programıyla bilgisayarınızdaki çöpleri belli aralıklarla temzileyin.
2. Güncel bir güvenlik yazılımıyla bilgisayarınızı mutlaka koruyun. Norton Internet Security 2009 veya Kaspersky Internet Security 2010 öneririm.
3. Tune Up Utilities 2009 programıyla bilgisayarınızı optimize edebilirsiniz.
4. Arama çubuğuna "msconfig" yazıp enter tuşuna basın. Açılan pencerenin başlangıç sekmesinden, sistem başladığında çalışması gerekmeyen, siz istediğinizde çalışacak programları kaldırın.
5. HP muhtemelen hiçbir zaman kullanmayacağınız bir sürü gereksiz yazılım yüklemiştir. Dilerseniz bunları kaldırabilirsiniz.
6. Muhtemel sorunlar karşısında sistem problemi yaşamanız, formatlamak zorunda kalmanız gibi durumlar için, Norton Ghost veya Acronis True Image gibi bir programla; sisteminizi tam düzenleyip  güncelleştirmeleri yüklediğiniz, crackli, deneme sürümü olan hiçbir yazılımın yüklü olmadığı halinin imajını alarak, gerektiği zaman 20 dakika içinde sisteminizi kolayca geri yükleyebilirsiniz.

Unuttuğum bazı şeyler elbette olabilir. Ama bunlar kafidir diye düşünüyorum.
Ayrıca konuyu inceleyin: https://www.chip.com.tr/forum/dah ... -vista_t102137.html

Bu arada işlemciniz de aslında zayıf. Windows 7 bilgisayarınız için daha iyi olacaktır.