Facebook'a bir yasak daha!

CHIP Online
02-06-2010, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook'un Müslümanlarla yaşadığı kriz bitmiyor: İşte yeni yasak ve altında yatan gerçek neden!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/facebook-a-bir-yasak-daha_20392.html

Resimlerle: Facebook ve Office bir arada! İşte Microsoft Docs!

Bildiğiniz gibi yakın zamanda Hz. Muhammed'e yapılan saygısızlık Pakistan'da büyük tepkilere neden olmuş ve sonucunda Pakistan, Facebook'u ülke çapında yasaklamaya karar vermişti. Facebook bu olayın üzerine sitenin içeriğinin bir kısmını belli ülkelere kapatmak gibi bir yöntemi değerlendirmiş fakat sonunda skandal sayfa kapanınca Facebook da rahat bir nefes almıştı.

Bu gelişme üzerine uzun uğraşlar sonucunda Pakistan ve 40 milyon Facebook kullanıcısına, siteye erişim yeniden açıldı. Söz konusu skandal grup ortadan kaybolunca Facebook bu krizi atlattığını sanmıştı ama onları şok eden yeni bir yasaklama kararı bu kez nüfusunun %90'ı Müslüman olan başka bir ülkeden, Bangladeş'ten geldi.

Görünürde Bangladeş'in de tepkisi yapılan saygısızlık ile ilgili ama biraz daha dikkatli bakınca yasak kararının altında bazı politik nedenler olduğunu da görmek mümkün. Çünkü Bangladeş yönetimi Facebook'ta kendisine yöneltilmiş olan eleştiriler içeren grupların varlığından da rahatsız. Pakistan krizini Facebook ucuz atlattı ama Bangladeş'le durumlar nasıl gelişeceğini ancak zaman gösterecek...


Tüm konu: Facebook'a bir yasak daha!

İzleyin: Facebook'taki bayan gitarcı

Resimlerle: Facebook ve Office bir arada! İşte Microsoft Docs!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bangladeş'in tepkisi haklı mı?