Arkadaşlar googleye facebook yazın, gelen ilk siteye tıklayın hemen aşagıda bulunan yazıyı okuyun. Facebook 'a neler oluyor??Neden argo kelimeleri barındırıyor.Resmini atıyorum;
Buda 2. Resim
Facebook'a Girerken DİKKAT Ettinizmi?
- 1
- 2
Resmi sag tık yapıp kopyalayın masaüstüne yapıştır yapın .Tam boyutta çıkacaktır.
Haklısın arkadaşım ben bunu ilk defa gördüm hakikaten böyle bir şeyin bu tür dünyaca ünlü sitelerde bulunması çok saçma KINIYORUM .....
inci sözlük diye bir oluşum var. kendilerini bir şekilde belli etmeye çalışıyorlar. geçenlerde okan bayülgenin programını da aramışlardı ve "inci öper" demişlerdi. bu sözlüktekiler yapmış bunu da.
Hacklenmiş ahha :Hacklenmedi,Facebook'un dil çevirileri ile bir gurup liseli ergenler oynadı ve durum ortada. Zaten şuan Facebook Translate kapalı durumda. Herşeyi suistimal etmekte üstümüze yoktur. Ne oldu şimdi orada müstehcen kelimeler yazınca? Ne geçti ellerine çok merak ediyorum.
Şimdi şöyle bir durum var; o kadar facebook 'a giren insan var ama daha fark edenimiz bile yok .Ben de daha yeni fark ettim:(Yazık gerçekten hem bize hemde böyle bir platformu kullandıgımıza yazık:(
Hacklenmedi,Facebook'un dil çevirileri ile bir gurup liseli ergenler oynadı ve durum ortada. Zaten şuan Facebook Translate kapalı durumda. Herşeyi suistimal etmekte üstümüze yoktur. Ne oldu şimdi orada müstehcen kelimeler yazınca? Ne geçti ellerine çok merak ediyorum.Hacklenmedi ama ergenler oynadı hacklenme anlamına geliyor sanırım:))Herşeyi suistimal durumumuz yok ortada.Sadece eleştiriyoruz:!!!Son Düzenleme: harikaslin ~ 28 Haziran 2010 20:10
Bu kadar lakaytsız bir hosting görmedim.Facebook yani bu. ve hacklendi de.Oynamış diyorsun bir şekilde hack diyoruz
Hacklenmedi ama ergenler oynadı hacklenme anlamına geliyor sanırım:))Herşeyi suistimal durumumuz yok ortada.Sadece eleştiriyoruz:!!!Arkadaşım arıza mısın nesin ? Hack kodlarla oynayarak yapılır. Bu hack değil ! sen hiç Facebook Translate girdin mi? o ergenler yüzünden şuan kapatıldı türkçe çeviri al bak:
http://www.facebook.com/#!/translations/index.php?app=1
Facebook'un amacı hizmet verdiği dillerin kalitesini en yükseğe çıkarmak bunu da kullanıcılarına dil paketini açarak yapıyor. Mesela like kelimesinin karşılığı türkçeden begenmektir türk kullanıcıların çoğunluğu bunu onaylarsa like=begen oluyor.100 tane ergen translete girip like kelimesinin karşılığı türkçe'de g*t'tür,S..'tir derse ortaya böyle tablolar çıkar suismal eden sen değilsin bunu yapanlara diyorum. Neden avrupadaki,amerikadaki gençler bu gibi şeylerle uğraşmıyorlarda bizden çıkıyor bu gibi şeyler söyler misin? çünkü onların böylesine aptalca şeylerle uğraşmaya ihtiyacı yok. Facebook'un hatası da var yok değil !
şu an böyle birşey yok siz nereden bakıyorsunuz Allah aşkına
Hacklenmedi ama ergenler oynadı hacklenme anlamına geliyor sanırım:))Herşeyi suistimal durumumuz yok ortada.Sadece eleştiriyoruz:!!!Ne eleştirisi yahu...Yapılan resmen saçmalık.Neyi eleştiriyorsunuz?Maksadınız nedir?Bu soruların hiç birinin karşılığını veremezsiniz.Sadece kendi reklamınızı yapmaya çalışıyorsunuz o kadar.Böyle reklam da ne işinize yarayacak onu da ben dahil kimse anlamış değil şu anda...Bu arada sorun çözülmüş görünüyor.Şu anda problem yok(en azından bende ve mcafee23'te)...
şu an böyle birşey yok siz nereden bakıyorsunuz Allah aşkıbu durum sabah saatlerinde olmaya başladı ve ff/ie/chrome gibi farklı tarayıcılarda farklı sonuçlar geliyor. bazılarında eski düzgün türkçe ile girilirken bazılarında inci kullanıcılarının onaylattığı yeni kelimeler gözüküyordu. birkaç saat önce facebook türkçe çeviri ve öneri fonksiyonunu kapattı dilimiz için. şuan son durum ne tam olarak bilmiyorum ama olay sade bu birkaç kelime değil, çok acayipleride şeylerde vardı:NOT: Resimlerin arasında küfürlü olanlarıda var, uyarim dedim. bakmadan direk almıştım kaynaktan.
/
Son Düzenleme: uGuR.uK ~ 28 Haziran 2010 21:26
Facebook
5 Türk Tarafından Hacklenmiştir Profilleri de
HackleyipArkadaşlarınıza
Arg...o Ve
......Küfür İçerikli Yazılar Yolluyorlar......
Facebook'a
Girdiqimizde Parola Ve E-Posta Yazan Yerde İnci Yazısı Görürseniz
Sakın
Tıklamayın...!!!
Eğer Tıkladıysan 2 dk içinde Facebook
Adresinin Sifresini Hemen Değiştir
kullanmayın kardeşim benim hesap silineli 4 ay oluyor
Edit.
Kaynak: http://ekonomi.haberturk.com/tek ... facebooktan-incilerFacebook anasayfası bugün şok bir manzarayla açıldı.
Sayfanın en alt bölümüne bakanlar oldukça çirkin küfürlerle karşılaştı.İnci Sözlük tarafından düzenlendiği iddia edilen bu eylemin İnci Sözlük'çüler tarafından ortaya çıkarılan bir çeviri sayfası açığı olduğu belirtildi . İddialara göre bu eylemin gerçekleşmesini sağlayan Facebook'un pek çok farklı dilde hizmet vermesi. Cnet'in haberine göre Facebook bu dil hizmetlerini de bir çeviri sayfasıyla sürekli geliştirmeyi ve güncel tutmayı hedefliyor. Kullanıcılar çeviri önerilerini sisteme yükleyebiliyor. Yüklenmiş öneriler diğer kullanıcılar tarafından oylanıyor ve böylece en doğru çeviri sayfaya yansıtılmış oluyor. Bu sistemde bir hata yapan programcılar belli bir oy sayısını aşan çeviri önerilierini doğru kabul edip herhangi bir onay mekanizmasına sokmadan yayına alınmasını sağlamışlar. Bu açığı fark eden İnci Sözlük yazarları organize bir şekilde çalışarak pek çok Türkçe çeviriyi küfürlü içerikle değiştirmeyi başarmış durumda.
Facebook'un her yerine yayılmış olan küfürlü ve değiştirilmiş linklerin bir kısmı halen yayında duruyor. Büyük tepki toplayan bu eylem Facebook'taki önemli bir açığı ortaya çıkarmış oldu.
Anlayacağınız site açığından ziyade tercüme azizliği. Türkiye'den bir yetkili yok galiba. Var isede çok az...
@ harikaslin
Şikayet edildiniz.Ayrıca söylediklerinizi aynen iade ediyorum...
face bok işte ne olsun.İyi bile olmuş normal içeriği de zaten insanların biririni dikizlemesinden ibaret,küfürler de süsü olmuş
Ortada Hack falan yok. Lütfen cahil yorumlar yapmayın. Ruslar hackleyemiyor siteyi... güldürmeyin beni. Türk hackerlar önce ingilizce öğrenmeli...
Bu adamlar aynı Google Translate'e yaptığı gibi facebook Translate'i de suistimal etmişler. Buna hack denmez. Exploit bile denemez...
Bunların yaptığına lamerlık bile denmez. Bunların yaptığına ancak ve anca eziklik denir...
- 1
- 2