Facebook da "esinlendi"

CHIP Online
19-01-2010, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Facebook rakiplerinin iyi özelliklerini kopyalamaktan çekinmiyor: İşte son örnek ve son yenilik...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/facebook-da-esinlendi_17741.html

Resimlerle: Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in "özel" pozları!

Facebook ne pahasına olursa olsun sosyal ağ ligindeki liderliğini başkalarına kaptırmamaya kararlı görünüyor. Bunun için gerekirse rakiplerin başarılı olmuş özelliklerini neredeyse bire bir kopyalamaktan da çekinmeyecek gibi görünüyor. Facebook bu anlamda son hamlesini, popüler mikro-blog sitesi Twitter'ın önemli özelliklerinden birini kendi sistemine adapte ederek yapmaya hazırlanıyor.

Twitter'de ReTweet, bir kişinin gönderdiği mesajı, yani Tweet'i, onu takip eden kişilerin, orijinal göndericinin adıyla beraber yayınlaması anlamına geliyor. Facebook'ta ise durum mesajları bu şekilde iletilemiyordu. Facebook şu sıralarda ReTweet benzeri bir uygulama ile kullanıcıların durum güncellemelerini, o kişinin arkadaşları tarafından tekrar yayınlanmasına olanak verecek bir sistem üzerinde çalışıyor. Bu sistem henüz test aşamasında ve herkese açık değil. Ama görünüşe göre yakında Facebook'ta Twitter'ın izlerini de ve Twitter kökenli bu yöntemi tüm kullanıcılar görmeye başlayacak.

Tüm konu: Facebook da "esinlendi"

İzleyin: Mucize çocuk Connie Talbot

Resimlerle: Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in "özel" pozları!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Facebook'un Twitter'ın özelliğini alması olumlu bir yaklaşım mı?

Ahmet Ertuğrul
19-01-2010, 17:05   |  #2  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj

Ben bu özelliği fark edeli bir hafta falan oldu galiba. Soruya gelince, patentli değilse alır, ne olacak ki?

Ciim
19-01-2010, 17:24   |  #3  
Yıllanmış Üye
454 mesaj

yasal bir engel yoksa bence almalı.. Zira ben bir video paylaşıyorum onu arkadaşlarımda paylaşıyor ama kendi adıyla paylaşmış oluyor daha sonra video içeriğiyle ilgili bana yazan çok az oluyor çünkü benim yüklediğimi bilmiyorlar üstelik 500 civarı videom var..

recycle bin
19-01-2010, 17:38   |  #4  
Yıllanmış Üye
284 mesaj

videonun ismine tıklarlarsa, o videoyu yükleyenin sayfası açılır.

Alıntı: Ciim  
yasal bir engel yoksa bence almalı.. Zira ben bir video paylaşıyorum onu arkadaşlarımda paylaşıyor ama kendi adıyla paylaşmış oluyor daha sonra video içeriğiyle ilgili bana yazan çok az oluyor çünkü benim yüklediğimi bilmiyorlar üstelik 500 civarı videom var..
Ciim
19-01-2010, 18:13   |  #5  
Yıllanmış Üye
454 mesaj
Alıntı: recycle bin  
videonun ismine tıklarlarsa, o videoyu yükleyenin sayfası açılır.
benbiliyorumda insanlar bilmeyebiliyor yada paylaştıkları arkadaşlarısayesinde başka sayfaya gitmeden anasayfa olarak tabir edilen bölümdenizleyebiliyorlar.. ;)

seckin_kaya
19-01-2010, 20:15   |  #6  
seckin_kaya avatarı
Yıllanmış Üye
1,065 mesaj

birinciliği kaptırmamak için aklını kullanıyor adamlar :)