facebook güvenlik durumu kontrolü

cem_batum
18-02-2016, 12:40   |  #1  
cem_batum avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 7
42 mesaj

şöylece bir oturup düşünüldüğünde gerçekten çok ama çok acı bir şeydir. düşün bak;

terlikli çocukla kankalarının pileysteyşın karşısında toplandıkları bir gün, biri bir fikir atıyor, diyor ki "bakın biz pek böyle şeyleri yaşamıyor olabiliriz ama üçüncü dünya ülkelerinde 'terer' diye bir şey var" tabii oradan biri düzeltiyor "terör" diye, çünkü adamların lügatında yok böyle bir şey...

"bizde böyle bir şey yok ama üçüncü dünya ülkelerinin zavallı vatandaşları perişan oluyor bu terör yüzünden. bu ülkelerden sosyalleşme de sağlıklı bir şekilde gelişemediği için internete bağımlı oluyorlar ve bildiğiniz üzere sosyal medya sitelerinin en fazla üyeleri de, başta türkiye olmak üzere, hep üçüncü dünya ülkelerinden çıkıyor."

adamlar coystiklerinin durdurma düğmesine basıp dinlemeye başlıyorlar;

"bu üçüncü dünya ülkelerinin, ne kadar dünya borsalarında hisseleri satılıyor olsa da, gsm operatörleri de son derece siktiriboktan firmalar olduğu için insanlar bu terör olaylarından sonra yakınlarına ulaşamıyorlar. ulaşsalar bile en fazla bir-iki tanesine ulaşabiliyorlar, ulaşamadıkları kişilerse meraktan kafayı yiyor."

birasından yudumluyor;

"işte baba, bu yüzden de ben diyorum ki, sitemize öyle bir özellik ekleyelim ki, insanlar bu terör olayından sağ(?) kurtulabildiklerini aynı anda herkese bildirebilsinler."

ortama bir sessizlik hakim oluyor, biralardan birer yudum daha alınıyor, böyle berbat bir ülkede yaşıyor olmadıkları için hallerine şükrediyorlar ve son derece duyarlı bir şekilde hiçbir çıkar, para, menfaat kaygısı gütmeden böyle bir uygulamaya başlıyorlar. evet duyarlı davranıyorlar, evet menfaat ve çıkar amacı gütmüyorlar, bunu anlamak için "periscope" uygulamasının nasıl ortaya çıktığına bakabilirsiniz. ve evet bu dünyada çıkar amacı gütmeden amme hizmeti yapan duyarlı insanlar da var ama ne yazık ki bu duyarlılığı, göstermesi gereken kişiler göstermiyor;

- "sabrımızı test etmesinler" dedik mi?
- dedik!
- terörü kınadık mı?
- kınadık!
- xyz senin lanetlemen gerekiyordu, lanetledin mi?
- lanetledim başkanım, "alçakça bir saldırı" da dedim.
- yurtdışı ziyaretlerini iptal ettiniz mi?
- ettik!
- tamam o zaman, bu günkü mesaimiz bitmiştir, haydi xyzt'lerin evine maklube yemeye gidelim.

ve bu ekipten biri ya da birileri de o an çıkıp "ama bu bomba ülkenin en en ennn önemli yerinde patladı, daha fazla bir şeyler yapmamız gerekmez mi?" der gibi olacak ya da bunun imasını yapacak, işte o kişilerin de kimler olduğunu önümüzdeki genel seçimde milletvekili aday listelerinde isimleri geçmediğinde göreceğiz.

gerçekten çok çok çok ama çok acı bir şey... haberi duyduğumda şaşırmadım ama sol frame'de bu başlığı görüp detaylarını öğrenince bir fena oldum, neredeyse ağlayacaktım... kıymetimizi kendi seçip başımıza koyduğumuz insanlar bilmezken binlerce kilometre ötedeki insanlar halimize acıyıp bize bir iyilik yapmaya çalışıyorlar.

theironman
18-02-2016, 12:41   |  #2  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

zuckerberg' in bombadan bile ekmek çıkarttığı uygulama. başka bir şey değil. ek olarak ankara' da olmadığım halde bana da güvende olduğunu bildir uyarısı veriyor.