Sayın site yöneticileri. Sizlere öncelikle çok teşekkür ederim. Gerek yazılı gerekse sanal ortamda bizi teknoloji haberlerine doyuruyorsunuz. Yayınlarınızı hem yazılı hem de internet üzerinden takip ediyor ve kişisel olarak taktir ediyorum.
Yalnız sürekli bir takipçiniz olarak sizi bir konu ile ilgili olarak uyarma ihtiyacı hissettim. Maalesef üzülerek izliyorumki facebook hakkında abartı derecede çok haber yapıyorsunuz. Ne zaman anasayfanıza baksam en az 2 tane facebook haberi bulunuyor. Tabii ki kendim de bir kullanıcısı olduğum facebook sisteminin insanları birleştirmek ve haberdar etmek konusunda büyük bir eksiği kapattığı doğru. Fakat memleketimiz insanları kullanımını abartarak sürekli zaman kaybı yaşıyor. Çoğu kişi bunun farkındadır veya değildir fakat bu istatistiksel rakamlarla kanıtlanmış bir durum. Tabii ki kullanmak isteyene bir sözüm yok ama bu sitenin kullanımı memleketimiz insanlarının iş gücünün gün içerisinde boşa harcanmasını sağlıyor. Kişilerin birşeyler araştırmak veya bu site gibi, bir gazetenin internet sitesini gezinmek gibi ve benzeri araştırmalar veya bilgilerle kendilerini donatabilecekleri sitelerde zaman geçirmek yerine facebook üzerinde gezinirken tam anlamıyla yerlerinde saymaktadırlar.
Bu sitenin yükselişinin arkasında sizin de içine dahil olduğunuz öncü medya kuruluşları bulunmaktadır. Medya kuruluşları sürekli olarak bu siteyi gündemde tutarak bu ortama zemin hazırlamaktadırlar. Ayrıca bu kadar çok haber yapılan bir konu için ayrı bir kategori açılması da ayrı bir fikir olabilir. Böylece konu ile ilgilenmeden zaman kazanma şansı olan kişilerin de en azından bilinç altına sürekli facebook kelimesi yazılmış olmaz.
Eğer topluma bir sosyal paylaşım sitesinin mecburi olduğunu düşünüyorsanız, bunun için facebook'a ihtiyacımız olmadığını siz daha iyi bilirsiniz. Memleketimizde programcılığı meslek edinmiş kişilere gerekli medya desteğini sağlarsanız, onları haber yaparsanız bir anlamda memleketimize de faydanız dokunmuş olmaz mı... Birilerinin bu kişilerin de sırtını sıvazlaması gerekmiyor mu... Yetmez mi sayın zuckerberg'in sırtını sıvazladığımız...
Kişisel olarak kendimin ve inanıyorum ki benim gibi bir çok takipçinizin düşüncesi bu konu ile ilgili biraz daha hassasiyet gerektiğidir. Lütfen artık... Facebook, yazdığınız gibi bu kadar da hayatımızın merkezi değil... Eskiden insanlar futbol oynardı, basketbol oynardı... Şimdi facebook'ta farmville oynuyorlar. Siz medyasınız... Yönlendirensiniz, gündem belirleyensiniz... Lütfen şu facebook aşkından bari bilinçli olması gereken medyamız vazgeçsin artık...