Facebook insana bunları yapar mı?

CHIP Online
01-03-2011, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook arkadaşları kullanıcıları strese sokuyormuş! Ama durun, dahası da var...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/face ... yapar-mi_25526.html

Resimlerle: Facebook profilinin 10 yaratıcı kullanımı!

İskoçya'da yapılan bir araştırmaya göre, tüm dünyada 500 milyondan fazla üyesi bulunan Facebook'ta arkadaşlık, kullanıcılarda strese yol açıyor. Edinburg'daki Napier Üniversitesi'nde öğrenciler üzerinde yapılan araştırmada, az da olsa bir grup kullanıcının "hatırı sayılır ölçüde Facebook bağlantılı anksiyete" hastası olduğu tespit edildi.

Üniversitenin araştırmasına göre, 10 kişiden biri Facebook'un kendilerinde korku yarattığını, 10 kişiden üçü de arkadaşlık isteklerini reddettiklerinde suçluluk hissettiğini açıkladı. Araştırmaya katılan öğrencilerden yüzde 12'si arkadaşlık isteği almaktan hoşlanmadığını, yüzde 63'ü de arkadaşlık isteklerine yanıt vermeyi ertelediğini belirtti.

Araştırmaya başkanlık eden ve verileri yorumlayan Dr. Kathy Charles, sonuçların bir takım paradokslar ortaya çıkardığını söylüyor. Facebook'ta olmanın büyük bir baskı oluşturduğunu düşünen Charles, kullanıcılar arasında yararları konusunda önemli bir duygu karmaşası ve kararsızlık  yarattığına da işaret ediyor...

Mıllıyet

Tüm konu: Facebook insana bunları yapar mı?

Resimlerle: Facebook profilinin 10 yaratıcı kullanımı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Araştırmada bahsi geçen sonuçlara katılıyor musunuz?