Facebook mu MySpace mi? Yarış kızışıyor!

CHIP Online
22-06-2008, 09:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

ComScore'un yaptığı araştırmaya göre Facebook ve MySpace başa baş bir mücadele veriyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Face ... kizisiyor_7424.html

Sosyal ağlar arasındaki rekabet gün geçtikçe kızışıyor. Sosyal ağların iki büyük ismi Facebook ve MySpace, yarışta diğer sosyal ağları geride bırakarak aralarında kıran kırana bir mücadele veriyor.

ComScore, Nisan ayında açıkladığı raporda Facebook'un MySpace'i geçerek alanında birinci olduğunu açıklamıştı. Mayıs ayında da durum farklı değil, ancak rakamlara baktığımızda sanılanın aksine MySpace'in Facebook'un ensesinde olduğunu kolayca görebiliyoruz.

Facebook'un şu an için 123.9 milyon kayıtlı üyesi bulunurken, söz konusu MySpace olduğunda rakam 114.6 milyonda kalıyor. Ancak Facebook, kayıtlı üyeden ziyade sayfa gösterimlerinde üstünlüğünü açık ara sürdürüyor. Facebook, 50.6 milyar sayfa görüntüleme oranına sahipken, MySpace'de bu oran 45.6 milyarda kalıyor.

Ancak ComScore'un açıkladığı raporda dikkati çeken bir nokta daha var: Facebook, büyüme hızını korumayı başarırken, MySpace'de büyüme oranı son zamanlarda yerinde sayıyor. Bu da yarışın şimdilik Facebook lehine ilerlediği anlamına geliyor.

CHIP Online'ın Yorumu: MySpace'in Facebook karşısında henüz ne adım atacağı bilinmiyor ancak MySpace ne yaparsa yapsın, en azından kısa zaman içinde Facebook'u egale etmesi oldukça güç görünüyor.  


Tüm konu: Facebook mu MySpace mi? Yarış kızışıyor!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizin tercihiniz hangisi? Myspace mi Facebook mu?

Enes34
23-06-2008, 12:13   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
49 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Myspace de bir çok şey var.
Örnek : grup,müzik listesi müzisyenler yani aradığımız bir çok şey var ama facebook gruplar arası sohbet ve arkadaşlıklar video ve resim paylaşım olanağı var Myspace yinede facebook dan kalite bakımından en iyisi

onlineTR
23-06-2008, 13:21   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,947 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

guzell bır yolculuk myspace almış başını gıdıyor ama eskıler daha ıyıdır her zaman.mısal wındows xp,explorer,...