Facebook öğrencilere zararlı mı?

CHIP Online
15-04-2009, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Aman aileler duymasın! Yapılan araştırmalar, Facebook'un öğrencilere zarar verdiğini iddia ediyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Face ... rarli-mi_12133.html

ABD'nin Ohio devlet üniversitesinde yapılan bir araştırma, Facebook ve benzeri sosyal ağ sitelerine fazla ilgi gösteren öğrencilerin notlarında düşüş meydana geldiğini ortaya koydu. Araştırmayı yapan üniversitesi görevlisi Aryn Karpinski; "Facebook'un düşük notlara veya daha az ders çalışmaya yol açtığını söyleyemeyiz fakat aralarında bir bağlantı olduğu gerçek" şeklinde politik ir açıklama yaptı. Sosyal ağ sitelerinde en çok vakit geçiren öğrencilerin ise özelikle bilişim konularında eğitim alanlar olduğu da açıklandı.

Yapılan araştırma üniversite öğrencilerinin %79'unun Facebook'a üye olduğu ve hemen hemen her gün siteye giriş yaptıklarını gösterdi. Araştırmayı yapan uzmanlar Facebook'un öğrencilerin ilgisini biraz fazla çektiğini ve öğrencilerin Facebook'ta geçirdikleri zamanı arttırarak, ders çalışmaya ayırdıkları zamanı azalttıklarını söylediler. Bu konuyla ilgili de politik konuşmayı tercih eden Karpinski; "Eğer Facebook olmasaydı bu çocuklar belki de başka sebeplerden dolayı derse daha az vakit ayırıp, daha düşük not alacaklardı. Bu kişilik yapısı ile ilgili de olabilir" dedi.

Tüm konu: Facebook öğrencilere zararlı mı?

İzleyin: Facebook'taki bayan gitarcı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Facebook düşük notlara yol açar mı?

Banned
15-04-2009, 16:45   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
232 mesaj

chip olarak sizleri kınamak zorundayım türk aile ve toplum yapısını bilmezmiş gibi haberler yapıyorsunuz şimdi bu haberi duyan sayısız kereste veli çocuklarını internette çok sıkı kontrol altında tutacak ya da tamamen uzaklaştıracak yani amerikan gençlerinin sahip olduğu hiçbir özgürlüğe zaten sahip olmayan sayısız gencimiz böyle olur olmaz haberler yüzünden daha da sıkıntı altına giriyor...gençlerimize abd de olan özgürlüklere asla sahip olmayan  birer mal gibi davranıldığından durum vahim...artık velicilik yapmaktan vazgeçin kimseye çocukları hakkında dolaylı veya direk talimat veren haberler yapmayın...

Son Düzenleme: PIRANHA_ ~ 17 Nisan 2009 04:52
MBTGROUP
15-04-2009, 16:51   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

Facebook daha nelere yol açmadıki hangi iyi yönünü duyduk bugüne kadar ,ben hiç duymadım.

CapanQGLU
15-04-2009, 16:57   |  #4  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
2,511 mesaj

Bende Bir Öğrenciyim, Ama Zararını da Görmüyorum, Yararını da.

Fattur
16-04-2009, 17:43   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

"politik ir açıklama "

1.si "politik bir açıklama" olacak.Bu önemli değildi

Sizce Facebook düşük notlara yol açar mı?

Sanmıyorum.Yanlış bir düşünce sistemi Kahkaha

Hiper£l£v£nKids
16-04-2009, 19:09   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj

Açaaaaaaaaaaar.

TrGenC
16-04-2009, 19:37   |  #7  
Yıllanmış Üye
113 mesaj

iyide bunun facebook ile ne alakası var onu anlamiş degilim ders calısmayıp surekli pc basında zaman gecırıyorsa bir ogrenci zayıf not almasi normal bunu sankı facebook zayıf not aldıyormus gibi yorumlamak cok sacma bence

Son Düzenleme: TrGenC ~ 16 Nisan 2009 19:37
hiko91
16-04-2009, 21:47   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,899 mesaj

ewt bencede yol acıo gruplarmıs videolarmıs ınsanları cok oyalıyo bu yuzden uyelıgımı ıptal ettım oss yı kazanır kazanmaz acacam ama

_Neo_
16-04-2009, 22:46   |  #9  
_Neo_ avatarı
Yıllanmış Üye
806 mesaj

unv ögrencisiyim hergun girdiğim oldu.Hiç bi notlarıma etkisi olmadı:D Aslında herşey irade de bitiyor.Ve günlük program yapmada.

Son Düzenleme: _Neo_ ~ 16 Nisan 2009 22:47