Facebook, sevgili takibi, kıskançlık ve şüphe

CHIP Online
19-08-2009, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook hakkında ilginç bir iddia daha: Dev bir sosyal ağ, sevgili takibi ve kıskançlık...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/face ... ve-suphe_14514.html

Kanadalı araştırmacılar ilişkilerde şüphe ve kıskançlık ortaya çıkmasında Facebook'un rolünü ortaya koyan bir araştırmayayındılar.

İşte araştırmadan bir alıntı: "Facebook hızla genişleyen bir fenomen ve sosyal ilişkilerin doğasını değiştiriyor. Çeşitli anektedlar ve popüler medyada ortaya çıkan bilgiler, Facebook'un romantik ilişkilerde kıskançlık ve şüphe doğmasına sebep olabileceğini gösteriyor"

Araştırmada hiyerarşik bir çoklu regresyon analizi kullanılıyor. Kısacası ve daha Türkçesi, araştırmacılar Facebook sayesinde istatistik analizi yaparak Facebook'un ilişkilere etkisini anlamaya çalışıyor. Vardıkları kanı ise artan Facebook kullanımının, artan kıskançlıkla bağlantılı olduğu yönünde.

Araştırmacılar: "Facebook kullanan çiftler birbiri hakkında birbirlerinden değil de Facebook'tan bazı şeyleri öğrendiği için, bu yeni bilgiler daha çok merak uyandırıyor. Sonuç Facebook karşısında daha çok vakit geçirilmesi, daha derin araştırmaya girilmesi, merak, kuşku ve kıskançlık." Şeklinde görüşlerini özetliyorlar.

Bununla birlikte konu hakkında daha fazla araştırma yapılması gerektiğini de belirtiyorlar. Özellikle kıskançlık doğuran unsurları detaylı incelemek istiyorlar. Kendi araştırmalarını da bir başlangıç noktası olarak görüyorlar.


Tüm konu: Facebook, sevgili takibi, kıskançlık ve şüphe

İzleyin: Facebook'taki bayan gitarcı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sevgilinizi Facebook'ta takip ediyor musunuz?

H@ckerCesur
19-08-2009, 12:29   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Sonuçta domuz degiliz ve insanız tabiki kıskanacaz. Düşünsenize sevgiliniz facebookta hesabı var. Resimleri var ve tabiki arkadaşları. Facebookta gezerken resminin altında erkek arkadaşları tarafından yapılan iltifatlar ya da ne bilim canımlı konuşmalar görüyorsunuz.

Böyle durumda yapacagım tek şey facebook hesabını iptal etmektir. Benim sevdigim kişiye benden başkası öyle şeyler konuşamaz. Eğer inat edip halen hesabını kapatmazsa veyahut gizliden birşeyler yapmaya çalışırsa da o kişi benim sevgilim olamaz. Ben şimdiki erkeklerin çogunu anlamıyorum. Kıskanmıyorlar bile... YAZIK

ParanoiD
19-08-2009, 12:57   |  #3  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,900 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Hayır etmem hiçbir zaman.Takip edicek kadar güvensiz oldugum kişiyle zaten ciddi düşünmüyorumdur.Ne yaparsa yapsın boş...

egesari
19-08-2009, 13:10   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
64 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2005

İlişki güven meselesidir, karşılıklı bir şeydir. Rahatsız oluyorsan söylersin bir çözüme varırsınız. Ortada çözüm yoksa neden halen sevgilindir sor kendine!