Facebook'ta büyük rezalet!

CHIP Online
16-12-2009, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Facebook CEO'su bile gizlilik ayarlarını kullanmayı beceremedi! İşte kazayla açılan fotoğraflar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/facebook-ta-buyuk-rezalet_17047.html

Resimlerle: Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in "özel" pozları!

Facebook gizlilik ayarlarının basitleştirilmesi, kullanıcılara daha fazla güvenlik sunacaktı. Ama bu yeni ayarlar beklendiği gibi çalışmayarak, milyonlarca kullanıcının gizlisini, saklısını ortaya döküverdi!

Facebook kullanıcıları oldukça basit görünen ayarları yapıp hesaplarını güvenceye aldıklarını düşünüyordu. Ancak tam tersi oldu ve şu anda sosyal ağ üzerinde büyük çoğunluğun her şeyi ortaya çıktı. Sadece arkadaşlar için yüklenen özel fotoğraflar, kullanıcılar farkında bile olmadan herkes tarafından görülebiliyor.

Bu ayarlarda yanlış yapan sadece kullanıcılar olmadı; iddialara göreFacebook'un CEO'su bile ayarları düzgün yapmayı beceremedi! Mark Zuckerberg'in özel fotoğrafları herkesin görebileceği şekilde açıldı. Ama daha da ilginci, Zuckerberg'in bu konudaki açıklaması oldu...

Tüm konu: Facebook'ta büyük rezalet!

Resimlerle: Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in "özel" pozları!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Mark Zuckerberg doğru mu söylüyor? Örtbas mı ediyor?

uGuR.uK
16-12-2009, 10:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

örtbas ediyor tabi, son günlerde herkesin herşeyine erişebiliyorsunuz facebook'ta. eklemenize gerek yok, herşeyleri arkadaş olmasanızda profillerde açık. heleki arkadaşlık talebi gönderdiğiniz kişilerin paylaştıkları, yorumları vs. herşeyi eklenmiş-kabul edilmiş kişiler kadar eşit...

ismet35
16-12-2009, 11:41   |  #3  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
1,037 mesaj

Uğur Abi'ye katılıyorum,bende de öyleydi,ilk gizlilik ayarlarında HERKES olarak çıkıyor,neyse ki düzelltim, şimdilik sorun yok... =)

yalcinkurt
16-12-2009, 12:48   |  #4  
yalcinkurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,580 mesaj
Alıntı: CHIP Online  
Tartışıyoruz: Mark Zuckerberg doğru mu söylüyor? Örtbas mı ediyor?
Örtbas ediyor tabii ki de... Saçma sapan sitenin saçma sapan yanlışları...

V E N U S
16-12-2009, 16:53   |  #5  
Üye
93 mesaj

Yeni ayar seçenekleri yayınlandıktan sonra yaptığınız ilk girişte bu seçenekler karşınıza çıkıyor. Eğer 1 dakikanızı ayırıp kişisel bilgilerinize kimlerin ulaşabileceğini ayarlamadıysanız profilinize ulaşan herhangi biri ne var ne yok görebiliyor.
Ayrıca dünyanın en büyük sosyal ağının kurucusu iseniz bu tür durumlarda karşınızda çocuk olmadığını düşünerek tasarlamanız gerekir yalanlarınızı :)

ECHELON_
16-12-2009, 20:01   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

eee ben boşuna demiyorum facebook yüzyılın saçmalığı diye kendinizi özel bilgilerinizi bir internet sitesine emanet etmek başlı başına bir saçmalık zaten altı üstü bir site devlet arşivi yada kırılmaz dökülmez resmi bir site değil ki hakkını arayasın ama aslında bu gizlilik ayarı fiyaskosu iyi oldu çok işime yarada halen sömürülmeye açık bu işten millet in çooookk başı ağrıyacak göreceksiniz

seckin_kaya
16-12-2009, 20:52   |  #7  
seckin_kaya avatarı
Yıllanmış Üye
1,065 mesaj

o bunu yapamıyorsa biz nasıl yapalım xD

PcMaKeR
16-12-2009, 21:00   |  #8  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Tam adına yakışan olmuş.
Reklamcıları çoşturdu tabi.

loseface
16-12-2009, 22:10   |  #9  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj

O sayfayı okumayıptra hemen ilerler ilerle mantığıyla çalışan arkadaşlara güzel bir ders olmuştur.İnternette bir uyarı çıkıyorsa helede güvenlikle alakalı biraz dikkat edip zaman ayırılmalı

Halil Şahin
16-12-2009, 22:15   |  #10  
Halil Şahin avatarı
Yıllanmış Üye
715 mesaj
Alıntı: yalcinkurt  
Örtbas ediyor tabii ki de... Saçma sapan sitenin saçma sapan yanlışları...
Yalışlarının saçma olduğu doğru ama site aslaBeğenmedim

bitlisgoldcomputer
17-12-2009, 13:18   |  #11  
Yeni Üye
49 mesaj

ben sitenin güzel oldugunu düşünüyorum. ama herkesin bilgilerinin ortaya saçılması saçmalık oldu gerçekten. aslında kafamda komple hesaı silmek var:D

Halil Şahin
17-12-2009, 19:18   |  #12  
Halil Şahin avatarı
Yıllanmış Üye
715 mesaj

Valla hesabı sileceğimde 35 seviye çete savaşları var boşa gitmesin diye silmiyorum yoksa 1 dk durmam :)